Datum plaatsing: 20 mei 2022

Deze drankentrends zijn na de coronatijd mee 2022 ingegaan


Deze drankentrends zijn na de coronatijd mee 2022 ingegaan


's-Hertogenbosch (Regionaal): In de coronatijd zijn er verschillende trends ontstaan. Zo zijn er ook trends ontstaan rondom verschillende drankjes. De horeca was in de coronatijd veel dicht en hierdoor wilde mensen toch nog lekkere drankjes thuis hebben. Welke populaire drankjes zijn in 2022 meegegaan nadat alle coronaregels weg gingen?

Maak jij gebruik van de ready to drink cocktails?

Als eerste heb je de ready to drink cocktails. Deze drankjes zijn mixdrankjes die in de meeste gevallen verpakt zitten in een blikje. Al jaren maakt de jongere doelgroep gebruik van de verschillende mixdrankjes, zoals Bacardi en cola. Tegenwoordig zijn de drankjes ook onder de oudere doelgroepen een bekend begrip. Het wordt dagelijks gebruikt. Dit komt ook doordat de smaak en het aanbod verbeterd is. De waarde van de ready to drink cocktails is wereldwijd ongeveer 780 miljoen dollar. Dit is behoorlijk veel en ze verwachten zelfs dat deze waarde per jaar met 13,4% zal stijgen tot 2031.

Voordelen ready to drink cocktails

De drankjes zijn niet voor niks zo populair. Ze hebben ook meerdere voordelen. Zo zorgen de drankjes voor veel gemak. Je hoeft geen tijd en moeite meer te steken in het maken van een cocktail. Voordat deze drankjes bestonden moest je namelijk allemaal ingrediŽnten bij elkaar verzamelen om vervolgens een cocktail in elkaar te flansen. Nu hoef je alleen maar een kant-en-klaar drankje te kopen. Ook is het beter voor de gezondheid. In het drankje zit namelijk minder alcohol dan bijvoorbeeld een fles whiskey.

Ook de Tennessee Whiskey is niet weg te denken

Hierboven heb je kunnen lezen over de ready to drink cocktail. Een ander drankje die erg populair is, is de Tennessee Whiskey. Dit drankje was voor 2020 al erg populair in de Verenigde Staten, maar nu ook in Nederland. De Tennessee Whiskey, afkomstig uit Amerika, wordt gestookt in mais en wordt gefilterd door middel van een speciaal proces. Hierdoor krijgt het de specifieke milde smaak waar de drank bekend om is. Mocht je niet goed weten wat je kan verwachten, maar ben wel bekend met bourbon dan wees gerust. Volgens velen lijkt de Tennessee Whiskey op bourbon.

Speciale toevoegingen

De horeca wil ook graag iets bieden aan hun gasten. Zo leveren ze een goede service en vermaak, maar daarnaast leveren ze nog iets. Ze zorgen voor speciale toevoegingen aan bijvoorbeeld de drankjes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een speciale likeur. Dit prikkelt de zintuigen van de gasten. Wil je dit echter thuis ook wel eens proberen? Dat kan! Tegenwoordig heb je vele likeurs die online kunt bestellen. Een populaire likeur is bijvoorbeeld de Jagermeister. Een echte aanrader is een mix tussen Jagermeister en cola.

Alcoholvrije drankjes nog steeds populair

Alcoholvrije drankjes zijn al langer erg populair. Door de coronatijd zijn mensen zich steeds meer bewust van de gezondheid. Hierbij is het ook belangrijk om gezonder te eten en drinken. Met behulp van alcoholvrije drankjes zorg je hiervoor. De alcoholvrije drankjes worden naar een hoger niveau getrokken, waardoor ze nog steeds zo populair zijn en populairder worden.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17695