Datum plaatsing: 23 mei 2022

4 manieren waarop verzwaringsdekens je kunnen helpen


4 manieren waarop verzwaringsdekens je kunnen helpen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Jezelf in een deken wikkelen, kan aanvoelen als een enorme knuffel - met de juiste deken tenminste. Als het zacht, warm en gezellig is, is dat een goed begin. Maar heb je er ooit over nagedacht hoe het gewicht van je deken van invloed is op hoe comfortabel het is? Een zware deken van Latona Blanket kan zelfs meer geruststellend en zelfs gunstig voor je gezondheid zijn dan zijn lichtere tegenhanger. Hieronder vind je namelijk vier aandoeningen waarbij een verzwaringsdeken je kan helpen!

Slaapproblemen
Als je merkt dat je af en toe in bed ligt te woelen en te draaien, ben je niet de enige. Veel Nederlanders hebben af en toe moeite om in slaap te vallen - en ook veel mensen hebben langdurige, chronische slaapstoornissen. Stress en angst kunnen in het begin een slaapstoornis veroorzaken, of ze kunnen bestaande problemen verergeren. Omdat de druk van verzwaringsdekens je lichaam voorbereidt op rust door je hartslag en ademhaling te kalmeren, helpen ze je lichaam voldoende te kalmeren om de slaap te krijgen die het nodig heeft, zodat je uitgerust wakker wordt.

Spanning
Iedereen ervaart wel eens. Het is dat gevoel van onbehagen en zorgen, meestal over iets in de toekomst. Het kan ervoor zorgen dat je hartslag stijgt en je ademhaling sneller wordt, wat een gevolg is van het feit dat je lichaam zich voorbereidt op stress. Als angst constant is en je dagelijkse leven verstoort, heb je mogelijk een angststoornis. In plaats van je zorgen te maken over een aanstaande gebeurtenis, kun je je overdreven zorgen maken over alledaagse situaties. De druk van verzwaringsdekens zet je autonome zenuwstelsel in de "rust" -modus, waardoor enkele van de symptomen van angst, zoals een versnelde hartslag of ademhaling, worden verminderd.

Autisme
Wanneer iemand een autismespectrumstoornis (ASS) heeft, sociale interactie moeilijk voor hen kan zijn. Dit kan leiden tot angst en stress, en het moeilijker maken om te functioneren op school, op het werk en in openbare situaties. De druk van de verzwaarde dekens kan stress verlichten voor mensen met ASS en hun vermogen om zich op de taak te concentreren verbeteren. Het kan hen ook het gevoel geven dat ze worden beloond. Personen met ASS kunnen ook het gevoel hebben dat sensorische stimulaties om hen heen, zoals geluiden en aanraking, te intens zijn. De druk van een verzwaarde deken kan echt helpen om comfort te bieden als ze zich overprikkeld voelen en hen in staat stellen te ontspannen.

ADHD
Kinderen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) hebben het moeilijker met zelfbeheersing, vooral als het gaat om opletten en stilzitten. Dit kan problemen veroorzaken op school of thuis, en het kan hun leerproces beÔnvloeden, evenals hun relaties met vrienden en familie. Door de tastzin te activeren, zorgen de verzwaringsdekens ervoor dat kinderen niet worden afgeleid door andere zintuiglijke prikkels, zoals geluiden, die uit hun omgeving komen. Dit kan hen helpen hun aandacht te verbeteren, bij het werk te blijven, op hun stoel te blijven zitten en minder te friemelen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17358