Datum plaatsing: 23 mei 2022 - Laatst gewijzigd: 23-05-2022 14:17:00

De beste banken: waar baseer jij je keuze op?


De beste banken: waar baseer jij je keuze op?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Voor het in goede banen leiden van je geldzaken is er al sinds de 14e eeuw een instelling die de bank heet. Het begrip ontstond toen in Florence. 600 Jaar later gaat het er allemaal iets anders aan toe en kiezen we via vergelijkingssites als bankingreview.nl een instelling die ons geld beheert. Maar waar baseer jij je keuze op?

Bekendheid
Van nature zijn we geneigd om voor een bekend merk te kiezen, dus voor een van de grote banken in Nederland te gaan. Dit zijn meestal concerns die veel filialen in het hele land hebben staan, waar je altijd naar binnen kunt stappen. Dat geeft voor veel mensen een vertrouwd gevoel: niet alles vindt plaats in de wereld van de enen en nulletjes. ING, Rabo, SNS en ABN AMRO zijn de bekendste banken met waarschijnlijk de meeste inloopplekken. Het is ronduit begrijpelijk dat je voor een lening of betaallimiet persoonlijk met iemand in conclaaf wilt.

Duurzaamheid
De keuze wordt wat moeilijker als je met een bank in zee wilt die bekend staat om zijn duurzame aanpak. Dat betekent niet alleen dat deze bedrijven hun geld stoppen in groene projecten voor een beter milieu, maar dat zij ook op andere aspecten letten die duurzamer kunnen, zoals dierenwelzijn, inclusiviteit, mensenrechten en - een bekend stokpaardje van veel overstappers - niet investeren in de wapenindustrie. De bekendste is Triodos, maar Bunq maakte laatst een goede beurt op televisie in het programma Even tot hier door als enige bank OekraÔense vluchtelingen toe te laten.

Kosten
Voorheen kostte het openen van een bankrekening je welgeteld geen cent. Banken waren op zich al blij met het mogen beheren van jouw geld - daar werd immers mee geÔnvesteerd en belegd. Dat doen ze nog steeds, maar nu betaal je bij veel banken ook een jaarlijkse bijdrage voor, laten we zeggen, administratiekosten. Dat is best bijzonder in een wereld waar niet alleen veel automatisch gaat, maar ook nauwelijks tot geen rente meer te bespeuren valt.

Vergelijken op Bankingreview.nl
Op het al genoemde Bankingreview.nl vergelijk je snel alle banken aan de hand van jouw eisen. Service, betrouwbaarheid en algemene reputatie zijn ook van die aspecten waarop je je keuze baseert. Het is fijn om alles in een oogopslag naast elkaar te kunnen zien. Je kunt daar dus tevens filteren op banken die minder kosten rekenen, en overstappen om wat geld uit te sparen. Niet zelden is dat bedrag jaarlijks goed voor een dagje of weekend weg. Naar het mooie Florence misschien, waar het allemaal ooit begon voor het bankwezen?
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16399