Datum plaatsing: 29 mei 2022 - Laatst gewijzigd: 25-05-2022 13:39:10

Rondje Nuland


Rondje Nuland


Nuland ('s Hertogenbosch): Dit jaar presenteert Stichting Nuland Promotie de 15e editie van Rondje Nuland!
Zondag 12 juni wordt een dag vol vermaak, met een mix van muziek, terrassen, marktkramen, straattheater en een keur aan spetterende activiteiten. Kortom: Een leuk en gezellig evenement voor jong en oud en gratis toegankelijk.


Marktkramen:
Vanaf het Kerkplein tot aan het oude Gemeentehuis hebben we een keur van kramen met allerlei leuke waren, van kleding tot aan lederwaren en horloges. Daartussen zijn een aantal foodkramen aanwezig voor de inwendige mens. We hebben geprobeerd een zo ruim mogelijk aanbod te selecteren.

Attracties:
Dit jaar hebben we weer een aantal attracties kunnen organiseren. Deze zijn speciaal voor de jeugd en ook dit jaar kunnen we deze gratis ter beschikking stellen. Dit alles is mogelijk geworden door de vele sponsors die ons evenement ondersteunen. Op het Kerkplein hebben we de 'Junglerun', dit is een 25 meter lange stormbaan, waar de kinderen zich heerlijk op kunnen uitleven.
Op het Prins Bernhardplein hebben we een Speelpark, waar de kleinste kinderen onder professionele begeleiding kunnen spelen.
Ook op het Prins Bernhardplein staat de Sweeper, waar de kinderen vanaf 9 jaar hun kunsten kunnen vertonen, op de Sweeper sta je op een luchtkussen waar je hindernissen tegenkomt, die je steeds bukkend danwel springend moet ontwijken. Op het Raadhuisplein staat een heel leuk springkussen.

Demonstraties:
Ook dit jaar hebben we een locatie waar een aantal demonstraties worden gegeven. Op de parkeerplaats van Gloudemans (Voorheen Rabobank) zullen een Bootcamp, Volksdansen en een Country line dance groep verschillende demo's geven.

Horeca Nuland:
In samenwerking met de Horeca Nuland zijn er een aantal terrassen met live muziek. Bij Kerkzicht speelt een bekend orkest. Arjan en Marisa hebben weer voor een gezellig ingericht terras gezorgd, waar je tijdens onze jaarmarkt kunt genieten van muziek en de gastvrijheid van Kerkzicht.
Bij het Prins Bernhardplein voor de Tielebar tot aan de Meent hebben de Gebroeders Tielemans, Gijs van der Aa, en Jan Verbruggen het orkest "Straight on Stage". Ook daar wordt een gezellig terras gemaakt waar je in het centrum van de Jaarmarkt weer ouderwets kunt genieten. Het terras van Het Leeuwke is ook geopend met muziek.

Bedrijfspresentatie De Kastaan:
We willen elk jaar een Nulands bedrijf uitnodigen om zich te presenteren op onze Jaarmarkt. Dit jaar is dat De Kastaan, exclusieve houtbouw.
Op het Prins Bernhardplein is een stand gemaakt waar De Kastaan een deel van hun producten zal laten zien en hoe ze gemaakt worden. Waarschijnlijk is het mogelijk dat kinderen zich daar ook kunnen laten schminken.

Straattheater:
We zijn bezig om een aantal bands vast te leggen die over onze Jaarmarkt gaan lopen en ter plaatse muziek maken. Ook worden er straattheater acts uitgevoerd. Dit alles zal er voor zorgen dat er weer een gezellige sfeer zal zijn op onze Jaarmarkt. Voor de bands stelt Hotel Nuland een prijs ter beschikking.

Hondenshow bij de AH:
De AH is deze zondag gewoon geopend en bereikbaar, zoals alle andere zondagen door het jaar. Op het parkeerterrein links voor de AH zal een doorlopende Hondenshow worden uitgevoerd.

Demonstratie Friese Paarden bij Manege Swanenberg:
Op een aantal tijdstippen zal een demonstratie van Friese Paarden bij manege Swanenberg (Korte Kerkstraat) worden gegeven met muziek.

Wij hopen jullie allemaal weer te mogen zien op onze Jaarmarkt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30202