Datum plaatsing: 26 mei 2022

Hoe uw gehoorgezondheid te verbeteren en gehoorverlies te voorkomen: dit is wat u moet weten


Hoe uw gehoorgezondheid te verbeteren en gehoorverlies te voorkomen: dit is wat u moet weten


's-Hertogenbosch (Regionaal): Of er nu wel of niet een gehoorprobleem bij u is vastgesteld, er zijn tal van dingen die kunnen worden gedaan om de kans dat dit probleem zich in de toekomst voordoet te verkleinen. Het gehoor is immers een van de grootste zegeningen in het leven, en het verliezen ervan is niets minder dan de ergste nachtmerrie. Dus als u op zoek bent naar interessante informatie over de gezondheid van het gehoor, zijn we blij dat u hier bent.

Volgens de huidige statistieken lijden alleen al in de VS ongeveer 30 miljoen mensen aan gehoorproblemen. En als ze niet behandeld worden, zal dit in de toekomst leiden tot permanent gehoorverlies. Laten we daarom eerst enkele ongelooflijke tips bespreken om uw gehoorgezondheid te verbeteren:

Doe altijd uw hoortoestellen in
Als u een arts heeft bezocht en bij hem gehoorverlies is vastgesteld, zal de expert u aanraden om hoortoestellen te dragen. De aanschaf bij earpros zorgt er immers voor dat uw gehoorproblemen mettertijd enigszins worden ingeperkt. Ze hebben in korte tijd positieve beoordelingen gekregen en beschikken over de beste experts om advies aan te vragen.
Niet te vergeten, versterking is een onmiddellijke stimulans voor uw hersenen om de kloof tussen zichzelf en de oren gemakkelijk te overbruggen. Integendeel, als een gehoorverlies onbehandeld blijft, kunt u zich maar beter op het ergste voorbereiden. Met andere woorden, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het verwerken van deze signalen, zal gaan werken op de andere delen. Met als gevolg dat het veel moeilijker voor u wordt om iets te horen.

Maak een wandeling
Lichaamsbeweging is er altijd geweest om de juiste redenen, omdat het het algehele welzijn van het lichaam verbetert. En het is ook zeer gunstig voor de gezondheid van uw gehoor! Maar hoe? Hoorprofessionals beweren dat regelmatige lichaamsbeweging de bloedtoevoer naar de oren verbetert. Een goede doorbloeding is immers van cruciaal belang voor de gezondheid van de piepkleine oorcellen die het geluid naar uw hersenen vertalen.
En het ergste van alles is dat deze cellen meestal niet degenereren, dus als ze beschadigd raken, zal uw gehoor permanent beschadigd zijn. Als wandelen niet uw idee is, kunt u ook genieten van andere fysieke bezigheden zoals wandelen, golfen of tuinieren.

Zet het volume zachter
Luid volume heeft altijd bekend gestaan als schadelijk voor het gehoor. Vooral als u aan oorontsteking lijdt, zal het goed voor u zijn als u thuis het volume van alles wat u hoort vermindert. Tenzij uw omgeving geen comfortabele plek is om in rond te hangen, zal het moeilijk voor u zijn om gerust te zijn over de kwaliteit van uw gehoor.
Uit de huidige statistieken blijkt ook dat 26 miljoen Amerikanen met gehoorverlies zijn blootgesteld aan harde geluiden. Daarom moet u weten welk geluid schadelijk is en altijd oordopjes dragen als u bang bent te worden blootgesteld aan een hoog volume.

Stoppen met roken
Als u op zoek was naar een concrete reden om te stoppen met roken of met gehoorverlies, dan is dit iets voor u. Volgens een recent en interessant onderzoek van de Universiteit van Manchester in het Verenigd Koninkrijk lopen rokers 28% meer risico om vroegtijdig gehoorverlies te ontwikkelen dan niet-rokers.
Medische deskundigen zijn van mening dat koolmonoxide en nicotine in sigaretten de bloedvaten vernauwen, waardoor uw binnenoor wordt aangetast en van zuurstof wordt beroofd. Gelukkig zal het afkicken van roken een positieve invloed hebben op de kwaliteit van uw leven.

Wat zijn de Symptomen van Gehoorverlies?
Tenzij u onder een steen hebt geleefd, zult u weten dat de symptomen van gehoorverlies variŽren, afhankelijk van het type gehoorverlies. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:
-Om het volume van de radio aan te zetten
-Anderen vragen te herhalen wat ze al gezegd hebben
-Moeite om het gesprek van mensen in een sociale bijeenkomst te begrijpen
-Je haalt hoge tonen niet meer in
-Je begrijpt niets van wat mensen je vertellen.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van gehoorverlies?
Er zijn talloze oorzaken van gehoorverlies. Maar voor dit artikel zullen we de lijst beperken tot een paar oorzaken:
-Ouder zijn dan 60 jaar, en dit is wanneer leeftijdsgerelateerd gehoorverlies begint op te treden
-Een chronische hartziekte hebben
-Diabetes hebben
-Frequente blootstelling aan hoge tonen
-Een familiegeschiedenis van gehoorverlies hebben
-Dus als u de risicofactoren niet in de gaten houdt, zult u er moeilijk zeker van kunnen zijn dat u dit probleem niet zult krijgen.

De tests voor gehoorverlies
Als u dit probleem vermoedt, raden wij u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met een professional uit de gezondheidszorg. En ter informatie, de gehoortests zijn veel eenvoudiger dan u denkt. De specialist zal uw voorgeschiedenis doornemen en bekijken wat er moet gebeuren. En elk van de tests is anders, afhankelijk van de schade die al is aangericht. Bij de meeste tests moeten de patiŽnten een met geluid behandelde kamer binnengaan waar ze verschillende stemmen te horen krijgen.
En ze moeten een zachte toon kiezen. Maar als ze er niet in slagen om ze te identificeren, zullen de experts met de beste oplossingen komen. En deze tests zullen bepalen of er fysieke schade is, zoals het oorsmeer dat geluiden blokkeert of wat anders. En als u eenmaal in de cabine bent, zal de zorgprofessional u vragen de zachtste tonen te onderstrepen, en u zult ze horen door op de knop te drukken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17603