Datum plaatsing: 02 juni 2022

We zijn er weer; De Osse avondvierdaagse


We zijn er weer; De Osse avondvierdaagse


Oss (Oss): Eindelijk; de wandelschoenen mogen weer uit de kast; 13 juni start organiserend KAKO de Avondvierdaagse in Oss. Na twee jaar afwezigheid kan sportief Oss weer kiezen voor tochten van 5, 10 of 25 kilometer. Opnieuw onder het motto “De Schoonste Van Nederland”, dit jaar hebben de wandeltochten op donderdagavond ook nog de primeur van “LOSS, De Osse Zomerfeesten”.

De wandeltochten beginnen en eindigen op 4 verschillende locaties om zo een afwisselende wandelomgeving te bieden. Op maandag is dat de Geffense Plas en dinsdag de Nelson Mandela Boulevard bij de ingang van het Hooghuis. Sporthal de Rusheuvel is op woensdag het decor van de start en op donderdag wordt het een gezellige drukte midden op de Heuvel in Oss.
Vooraf inschrijven voor het evenement kan tot 10 juni (digitaal) op www.kako.nl. daarna kan op de startplaats ook aangemeld worden, daar kan zowel met contant of pin worden betaald. Deelnamekosten voor 5 en 10 kilometer zijn 5 euro, 25 kilometer wandelaars betalen 6 euro, inclusief pont kaartjes.

Onderweg is bij alle routes een stempel- en limonadepost ingericht en na afloop is er voor iedereen een traktatie. Ook gemeente Oss draagt daarin bij; als dank voor het schoon achterlaten van de stad en omgeving (De Schoonste Van Nederland) verzorgt zij een frisse appel voor alle wandelaars.

Donderdagavond verzorgt het organiserende KAKO natuurlijk de fraaie medaille als beloning voor de prestatie. Maar daarnaast is de laatste avond van de Vierdaagse een extra feestelijke gelegenheid. Samba en percussieband Dale Caña is erbij om de intocht vanaf het Fratershof naar de Heuvel van swingende muzikaliteit en heel veel show te voorzien. De wandelaars worden vaak al voor de laatste meters door hun fans onthaald op bloemen, ijsjes, snoep of ander lekkers. En eenmaal op de Heuvel aangekomen wacht hen een extra feestelijk beloning; de première van “LOSS, De Osse Zomerfeesten”. Deze avond begint de zomer in Oss op de Heuvel! Met een reuze Finishboog, een groot scherm waar supporters en terrasbezoekers meekijken met de intocht. Aansluitend verzorgt DJ Sindre vanaf de podiumbus de muzikale omlijsting van een gezellige avond op de Heuvel en natuurlijk de daarbij horende terrassen. Waarmee de première van “LOSS, De Osse Zomerfeesten” een feit is.

De Osse Zomerfeesten zijn ontstaan uit een initiatief van De Maasdijk, Kako Avondvierdaagse, Defilé Citogala en de Heuvel-horeca. Met deze drie evenementen, die allen in het centrum van Oss plaatsvinden, wordt een fantastische zomer met veel activiteiten in de binnenstad ingeluid.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31065