Datum plaatsing: 31 mei 2022

Kampioenswedstrijden bij het gilde St. Catharina - St. Joris op Kampioensdag 26-05-2022


Kampioenswedstrijden bij het gilde St. Catharina - St. Joris op Kampioensdag 26-05-2022


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Na 2 jaar geen kampioenswedstrijden door Corona konden we dan eindelijk weer deze traditionele dag organiseren. Normaal wordt deze dag altijd gehouden rondom Koningsdag maar door het overlijden van gildebroeder Rien Vos op 26 april moesten we deze dag verschuiven in ons jaarprogramma.
Nadat het gilde in de ochtend de opening van het nieuwe parochiecentrum had bijgewoond konden de gildebroeders en gildezusters in de middag met elkaar de strijd aan gaan bij het geweer- en kruisboogschieten en het jeu des boules.

We begonnen om 13.30 uur met het onderdeel geweer en voor het eerst werd er gestreden om de Arie Steenbakkers kampioenstrofee. Arie overleed in december vorig jaar en ter nagedachtenis aan Arie is deze trofee naar hem vernoemd. Er streden 15 geweerschutters om deze eervolle titel. In een spannende eindstrijd moest dochter Patricia Steenbakkers haar meerdere erkennen aan Francois van Hirtum.

Om 15.00 uur begon de kampioenswedstrijd kruisboog waar 9 gildebroeders- en zusters aan deelnamen. Ook hier werd een nieuwe kampioenstrofee ingezet vernoemd naar de onlangs overleden gildebroeder en tevens kruisboogschutter Rien Vos. Het weer zat de schutters niet tegen hoewel er met regelmaat een behoorlijke wind stond. Alle schutters moesten tijdens het inschieten 3 van de 6 schoten raak hebben om aan de afkamp ronde te mogen deelnemen. Vervolgens werd er met 1 schot per ronde afgekampt waarbij een misser directe uitsluiting betekende. Na 7 rondes was het wederom Francois van Hirtum die nu André Colijn de baas was.

Rond de klok van 17.15 waren dan eindelijk de jeu de boulers aan de beurt. Er werd alweer voor de 22e keer gestreden om de Riek van Nuland Trofee. Twaalf boulers namen deel aan deze kampioenswedstrijd. Er werd geloot en er moest één tegen één gespeeld worden tot de 13 punten. Onder droge en soms zonnige omstandigheden werden er leuke en sportieve wedstrijden gespeeld totdat er 4 spelers over bleven die de halve finales mochten spelen. In zowel de wedstrijd tussen Paul Heerkens tegen Francois van Hirtum (uitslag 13-7) en Annie van Nuland tegen Toon den Ridder (8-13) was duidelijk wie de beste boulers van de dag waren. In een spannende finale was het toch weer Paul Heerkens die alweer voor de derde keer op rij zich tot kampioen kroonde.

Rond de klok van 19.00 uur werden de prijzen uitgereikt door Thea Steenbakkers, Hennie van den Wassenberg en Hoofdman Francois van Hirtum. Hierna werd er nog lang gezellig nagebabbeld over deze mooie geslaagde dag.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Namens de dekenschrijver,
Frans van Hirtum
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30469