Datum plaatsing: 02 juni 2022

Zomertheater: Hoessenbosch speelt Koning van Katoren en Pad naar Oz


Zomertheater: Hoessenbosch speelt Koning van Katoren en Pad naar Oz


Berghem (Oss): Het openluchttheaterseizoen is gestart. En eindelijk mag speelgroep Hoessenbosch weer een groot theaterstuk presenteren aan publiek. In juni speelt de toneelvereniging familiestuk Koning van Katoren en in juli is de jeugd aan de beurt met de productie Het pad naar Oz. Twee kleurrijke voorstellingen!

Koning van Katoren
Eigenlijk zou dit hét jubileumstuk zijn in 2020, het jaar dat Hoessenbosch 75 jaar bestond. Helaas ging de voorstelling voor twee jaar de plank op. Maar: nu gaat het dan toch écht gebeuren. Op 11, 12, 17, 18 en 19 juni speelt Hoessenbosch familievoorstelling Koning van Katoren, naar het verhaal van Jan Terlouw! Drie keer een sfeervolle avondvoorstelling en twee keer een matinee (de zondagen, waaronder op Vaderdag). De regie is in handen van Mariëtte Boeijen - ook lid van de vereniging.

Het verhaal
"Ik wil koning worden", zei de 17-jarige Stach. "Want ik denk dat ik Katoren beter kan besturen dan jullie." Een klap in het gezicht van de 6 ministers die het land sinds de dood van de laatste koning, 17 jaar geleden, op geheel eigen en nutteloze manier regeren. Daar gaat hun luilekkerbaantje! Daarom bedenken ze 6 onmogelijke opdrachten voor Stach. Alleen als hij die opdrachten volbrengt, kan Stach koning worden.

En dus neemt hij het op tegen de draak van Smook, brengt hij de vogels van Decibel tot zwijgen én doet hij een poging de granaatappelboom van Wapenfelt onschadelijk te maken. In Afzette-Rije wacht de bevolking op verlossing van de verschrikkelijke muggen waar ze knobbelneuzen van krijgen en veel te dure zalfjes voor betalen en in Uikemene zijn de kerken levensbedreigend omdat ze blijven schuifelen. En dan is er nog die mysterieuze tovenaar Pantaar die niemand liever tegenkomt... Tijdens zijn avontuur leert Stach wat het nou eigenlijk betekent om koning te zijn, maakt hij nieuwe vrienden en komt hij Kim tegen, een meisje waar hij het érg goed mee kan vinden.

Het pad naar Oz
Op 10 juli speelt de jeugd van toneelvereniging Hoessenbosch twee keer Het pad naar Oz. Dotty en haar bekende vrienden gaan samen op pad om de grote tovenaar van Oz te bezoeken. Onderweg maken zij van alles mee en gaan elk avontuur vol goede moed aan. Deze voorstelling is door jeugd, voor jeugd. Kom met het hele gezin genieten van dit avontuurlijke stuk middenin de bossen.

Tickets zijn verkrijgbaar via hoessenbosch.nl/tickets.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13087