Datum plaatsing: 07 juni 2022

Open tuinen


Open tuinen


Megen (Oss): Op zondag 19 juni 2022 zijn deze tuinen geopend van 10:00 ó17:00 uur

Thijs Besems en Gerry van Vught, Willem Kippstraat 6, Megen (startpunt en koffieadres)
Deze Japanse tuin van 1400 m2 is 25 jaar geleden onder architectuur aangelegd. Er zitten in deze tuin alle kenmerken van een Japanse tuin, van 9 verschillende soorten bamboe en van vormsnoei tot waterpartijen. Het geheel bestaat uit heel veel kleine tuintjes met elk een eigen kenmerk. Er is een thee paviljoen, een zenmeditatieplek en heel veel water. Op de paden blijven! Een aantal grintpartijen zijn in deze tuin symbolisch water, en dus geen paden! En over de stapstenen de andere oever bereiken doe je door steeds met twee benen op een stapsteen te staan: dan heb je op elke steen een ander zicht op de tuin. Elk heel uur geeft de eigenaar een korte toelichting en uitleg over deze tuin. Dat wil je niet missen!

Kees en Jacqueline Vos, Maasdijk (achteringang) Megen
Dat hier echte tuinliefhebbers wonen is buiten kijf, de hele tuin ademt harmonie uit. Het is een dijktuin, 50 meter diep. Niet al te breed, maar door de tuinarchitectonische aanleg een ware lust voor het oog. De tuin is door de tuineigenaren zelf aangelegd. Door de vele zitjes, aparte hoekjes en mooie plantenkeuzes is er in elk seizoen veel te beleven. Er zijn diverse tuinkamers met bloemenborders. Daarnaast is er een groentetuin. Jacqueline zal haar hobby tentoonstellen tijdens de open tuinendag. Misschien zegt vilten u nu nog niets maar straks wel!

Willemijn Denissen Dorpstraat 35 Macharen
De achtertuin van Willemijn is 800m2 groot en kenmerkt zich voor al door veel kunst. Willemijn is kunstenares en heeft een grote collectie beelden in de tuin staan. Deze komen in deze tuin goed tot hun recht. Er zijn veel borders met vaste planten, een prachtige groene omlijsting van een grote kunstcollectie. Ook de voortuin mag er zijn met een gazon omgeven door borders met vaste planten, struiken en bomen.

Ria en Henk van Dinther, Hamstrastraat 1, Oijen
Ria en Henk wonen in een boerderij uit 1840 in het buitengebied van Oijen. Ria zegt zelf over haar tuin dat ze een in de hand gehouden wilde tuin heeft. In het voorste deel van de achtertuin, dat afgescheiden is met een pergola staan veel hortensiasoorten met vaste planten in de borders. Het achterste deel was eerst moestuin, maar wordt dit jaar
ingezaaid met wilde bloemen. Vanaf het terras hebben ze een mooi uitzicht over de tuin en de omgeving en ook op een ooievaarsnest bij de buren. Met wat geluk zijn er eieren gelegd en kunt u in juni de jonge ooievaars zien die dan aan het oefenen zijn om het nest uit te vliegen. Een andere hobby van Ria is pottenbakken, de potterie is ook deze dag te bezichtigen.


Open tuinen
Open tuinen
Open tuinen


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31288