Datum plaatsing: 05 juni 2022

Het programma van de TUINSESSIES 2022 is bekend


Het programma van de TUINSESSIES 2022 is bekend


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een zwoele zomeravond met heerlijke livemuziek én een exclusief museumbezoek: dat zijn de TUINSESSIES! Donderdag 19 mei kondigden initiatiefnemers Theater aan de Parade, Het Noordbrabants Museum en Willem Twee muziek & beeldende kunst al aan dat ze terug komen. Van 2 tot en met 31 juli vindt er een nieuwe reeks van 9 intieme concerten plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Bezoekers krijgen dit jaar óók toegang tot Het Noordbrabants Museum om, na sluitingstijd van het museum en voorafgaand aan het concert, te genieten van kunst in het avondlicht. De kaartverkoop van de TUINSESSIES start donderdag 2 juni a.s. om 12:00 uur. Hoog tijd om het programma bekend te maken.

Van soul tot Zeeuwse klanken, Americana en kleinkunst
Net als vorige zomer verrast de TUINSESSIES ook dit jaar met een veelzijdig programma. Voor de tweede editie staan de volgende topartiesten op de agenda:

• Zaterdag 2 juli: Gaidaa & support act George Kush & Jojakim
Gaidaa is een jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop én zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars op Spotify, enorm hard aan de weg timmert.

• Zondag 3 juli: Arthema String Quartet
Het Arthema String Quartet wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in de hedendaagse muziekscene. Tijdens de TUINSESSIES brengt het kwartet prachtige bewerkingen van filmmuziek van o.a. The Lord of the Rings, Fantastic Beasts and Where to Find Them.

• Zaterdag 16 juli: Broeder Dieleman & support act Pim van de Werken
Broeder Dieleman is een eigenzinnige melancholische singer-songwriter die prachtige liedjes maakt in het Zeeuws en Nederlands. Producer en muzikant Pim van de Werken verzorgt het voorprogramma.

• Donderdag 21 juli: Gerson Main
Gerson Main ging na het spelen in de band van onder andere Typhoon zijn eigen weg. Hij deed in 2015 mee aan de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en behaalde daarmee een plek in de finale. Met zijn poëtische teksten en dansbare ritmes weet hij het publiek te pakken.

• Vrijdag 22 juli: Anneke van Giersbergen
De Brabantse Anneke van Giersbergen, o.a. bekend van de Beste Zangers, stond 13
jaar als frontvrouw bij diverse metal bands. Sinds 2007 slaat ze in haar eentje toe en hoe. Haar creativiteit kent geen grenzen meer.

• Zaterdag 23 juli: Sophia Kruithof
Singer-songwriter Sophia Kruithof won in 2020 The Voice of Holland en laat tijdens de TUINSESSIES haar volwassen, emotionele sound, pakkende melodieën en unieke beeldende teksten horen.

• Zondag 24 juli: Simon Keats & Eric Devries
Een double bill van oer-Hollandse singer-songwriters die Americana hebben omarmt. De in Tilburg woonachtige Simon Keats geniet nationale bekendheid als toetsenist van De Kik. Eric Devries tekende in 2021 zijn vierde soloalbum Song & Dance Man.

• Zaterdag 30 juli: Clean Pete
De dames van Clean Pete leggen de kleinkunstlat hoog en maken lieve, grappige en mooie liedjes. De tweeling laat zich begeleiden door twee uitzonderlijke getalenteerde muzikanten: Sam en Kees.

• Zondag 31 juli: Touki – être en voyage
Touki bestaat uit de Senegalese zanger Mola Sylla, kora-muzikant Bao Sissoko en gitarist Andro Biswane. Voor het eerst staan ze met z'n drieën op het podium. “En daar hou ik van. Ik ben altijd op zoek naar dingen die ik nog niet weet,” aldus Mola.

Inclusief avondtoegang tot Het Noordbrabants Museum
Nieuw deze zomer aan de TUINSESSIES is dat bezoekers niet alleen een concert mogen bijwonen met hun ticket, maar ook voorafgaand aan het concert toegang krijgen tot Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum is hét museum voor kunst, cultuur en geschiedenis in hartje ‘s-Hertogenbosch. Het is de trotse thuisbasis van Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh. Maar ook internationale topkunstenaars en jonge talentvolle makers krijgen een podium.

Dé perfecte culturele zomeravond
Theater aan de Parade, Het Noordbrabants Museum en Willem Twee muziek & beeldende kunst bundelen deze zomer opnieuw hun krachten en laten muziek en kunst in elkaar overvloeien. Het verbindende initiatief maakt dat het ook onderdeel is van de Bossche Zomer. “Ook dit jaar worden de TUINSESSIES ontzettend divers en intiem,” aldus Gijs van Schijndel, programmamaker bij Theater aan de Parade. Ivo Cooymans, Hoofd Programmering bij Willem Twee, voegt daaraan toe: “Met de combinatie van een breed scala aan zeer getalenteerde artiesten op een unieke locatie én een exclusief avondbezoek aan het museum zorgen de TUINSESSIES voor dé perfecte culture zomeravond.” Ook Anne Dekker, Eventmanager bij Het Noordbrabants Museum, is verheugd op het vervolg van de samenwerking. “Het is ontzettend fijn dat we dit initiatief, dat vorig jaar is ontstaan tijdens de coronaperiode, deze zomer in onze tuin kunnen voortzetten.”

De TUINSESSIES vinden van 2 tot en met 31 juli plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Per zomerconcert wordt plek geboden aan maximaal 150 bezoekers die met een
hapje en drankje kunnen genieten van heerlijke muziek in de buitenlucht. De ticketprijzen variëren tussen de € 22,50 en € 27,50. De kaartverkoop start donderdag 2 juni a.s. om 12:00 uur. Ga voor meer informatie en tickets naar www.tuinsessies.nl, Facebook @TUINSESSIES Den Bosch of Instagram @tuinsessies_denbosch.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14374