Datum plaatsing: 03 juni 2022

Defensie oefent bij Stadion De Vliert


Defensie oefent bij Stadion De Vliert


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op 7 en 8 juni 2022 oefent Defensie in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De militairen van het Defensie CBRN Centrum (DCBRNC) en Explosieven Opruimingsdienst (EODD) trainen samen met veiligheidspartners van de Politie, Brandweer, het LTFO en RIVM in het stadion ‘De Vliert’ in Den Bosch.

Alle hulpdiensten hebben bij grote incidenten een taak en het is belangrijk dat zij op elkaar ingespeeld zijn. Daarom wordt gezamenlijk in het stadion getraind met verschillende scenario’s op het gebied van rampenbestrijding.
Tijdens de oefening ziet u om en in het stadion verschillende soorten voertuigen en materieel van zowel Defensie, als de veiligheidspartners. Er wordt niet met optische en geluidssignalen gereden door de voertuigen.

Besloten oefening
De oefening is een besloten oefening. We verzoeken iedereen, ook voorbijgangers, om niet te komen of blijven kijken en Defensie alle ruimte te geven om de oefening uit te voeren.

Defensie CBRN Centrum
De Respons Eenheid van DCBRNC ondersteunt Nederlandse civiele hulpdiensten bij chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN-) dreigingen en incidenten. Kortgezegd gevaarlijke stoffen. Dit doen zij door 24 uur per dag klaar te staan met een team. Zij geven advies en verlenen assistentie. Ook beschikken zij over een Detectie, Identificatie en Monitoring-groep (DIM-groep) die bepalen of schadelijke stoffen zijn vrijgekomen en om, indien nodig, het gebied of locatie veilig te stellen.

Meer informatie over CBRN? Kijk op de website Werken bij defensie of op de website van Defensie/.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14419