Datum plaatsing: 06 juni 2022 - Laatst gewijzigd: 03-06-2022 15:40:55

Jonge mantelzorgers maken eigen productie in De Lievekamp


Jonge mantelzorgers maken eigen productie in De Lievekamp


Oss (Oss): Van 1 t/m 7 juni is het week van de Jonge Mantelzorger. Deze groep jongeren is vaak onzichtbaar voor hun omgeving en krijgen niet altijd hulp, omdat ze zelf geen patiënt zijn. Met veel kracht en liefde zorgen zij voor een ziek gezinslid, maken zich zorgen over hun gezin en moeten zelf ook regelmatig zorg missen. Om aandacht te vragen voor dit thema, heeft een groep jonge mantelzorgers van Het Honk hulp gezocht bij theater De Lievekamp.

Met de programmalijn Theater van de Stad zet theater De Lievekamp de podiumkunsten in om taboes en moeilijke thema’s bespreekbaar te maken. Het is daarom niet vreemd dat de jonge mantelzorgersgroep bij het theater heeft gezocht naar hulp om meer aandacht te vragen voor dit thema. Samen met professionals Doky de Kleyn en Daniëlle van Geel van ONS Welzijn hebben de jonge mantelzorgers hun verhalen en ervaringen verzameld en vertaald naar Onder de mantel: een theatraal programma vol muziek, dans, spel, gedichten en zelfs beeldende kunstwerken.

Echte mensen met echte verhalen
Op dinsdag 28 juni presenteren de jonge mantelzorgers hun zelfgemaakte voorstelling op het podium van de Rabo Zaal in theater De Lievekamp. Deze avond staan er geen acteurs of dansers op het podium, maar de jonge mantelzorgers zelf: échte mensen die hun eigen verhaal durven te vertellen. Zo willen zij laten zien dat ze er zijn en tonen wat het betekent om een jonge mantelzorger te zijn. Soms met harde woorden, maar zeker ook met optimisme. “Als jonge mantelzorger word je ook gedwongen om snel volwassen te worden en dat heeft me zelfstandig en sterk gemaakt,” aldus één van de mantelzorgers die meewerkt aan deze productie. “We worden vaak zielig gevonden, maar we willen juist laten zien dat we dat niet zijn en dat we daarom niet altijd de juiste hulp hebben gekregen. We willen mensen helpen, voorlichten, maar zeker ook hoop geven want écht, het komt goed met ons.”

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor Onder de mantel op dinsdag 28 juni, aanvang om 19.00 uur in de Rabo Zaal van De Lievekamp, zijn voor € 5,00 te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27307