Datum plaatsing: 07 juni 2022

K26- Kunst in en om kerken langs de Maas


K26- Kunst in en om kerken langs de Maas


Regio (Oss): K 26 het Kunstpodium van Oss - organiseert een kunstroute en nodigde hierbij ook het Pozie Podium Oss uit. De kunstwerken, pozie en muziek kunnen bezoekers vinden in de dorpskerk van: Ravenstein, Neerlangel, Demen, Dieden, Megen (broeder Everardusplein en Clarissenklooster), Macharen, Oijen, Lithoijen en Lith. De kerken zijn geopend van vrijdag t/m zondag 10 juni - t/m 26 juni van 13.00 17.00 uur. Op 11 juni om 12 uur opent Max de Vries met een speech in de Garnizoenskerk te Ravenstein. Dichter Han Jansen leest een gedicht voor en de band SPROK zorgt voor de muzikale omlijsting.

Op 9 locaties laten 23 kunstenaars van K26 werk zien en 6 dichters van het Pozie Podium Oss maakten voor elke locatie een toepasselijk gedicht wat ter plaatse te lezen zal zijn. Binnen of buiten de kerken treden muzikanten op. Er klinkt o.a. orgelmuziek, (koor)zang, gitaar, jazz en blokfluit.

De (fiets) route staat aangegeven in de folder die in of bij de kerken ligt. Hierin vinden bezoekers ook informatie wie in welke kerk zijn of haar werk toont en muziek maakt. Gedichten liggen in de kerken. De route is prima te fietsen over de dijken tot en met Lithoijen. De dijk naar Lith is afgesloten voor fietsers.

Al eerder organiseerde K26 kunstenaars een kunstroute in de wijk Ussen in Oss. Het succes van die route speelde een grote rol bij de organisatie van een nieuwe route, dit keer langs de kerken in de Maasdorpen. Elke routeplaats heeft een eigen sfeer: bijvoorbeeld bij de Clarissen in Megen wordt als vanouds stilte gerespecteerd. Om deze rust niet te verstoren is de kunst in het voorplein van het klooster te zien.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32975