Datum plaatsing: 07 juni 2022

De beste tips voor het kopen van steigers!


De beste tips voor het kopen van steigers!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Ben je van plan om binnenkort het exterieur van je huis een update te geven? De kans is groot dat je aan vouwladders dan niet genoeg zult hebben, al hangt dit uiteraard van de klus af. Bepaal daarom voordat je begint aan het project of een ladder geschikt is. Als dit niet het geval is, zul je toch echt een steiger moeten huren of kopen. Kies je voor het kopen van rolsteigers? Lees dan dit artikel!

Misschien wel de belangrijkste tip voor het kopen van steigers is het onderzoeken van de industriestandaarden en welke worden gebruikt in het gebied waarin de steiger zal worden opgesteld. De breedtes en diktes van de buizen kunnen variŽren, waardoor niet alle systemen geÔntegreerd zijn. De koper moet uitzoeken welke buizen nodig zijn op werkterreinen in een bepaalde regio voordat hij of zij steigers koopt om er zeker van te zijn dat hij of zij veilig en legaal werkt. Zodra de juiste specificaties zijn bepaald, moet de koper onderzoek doen naar de verschillende fabrikanten die kwaliteitsproducten maken.

Er zijn net als bij een zoldertrap veel namaakmerken en deze zullen vaak veel goedkoper zijn dan de prijs van steigers van een merknaam. Steigers kopen bij dergelijke bronnen is misschien niet het beste idee, omdat veel bedrijven kosten besparen door de constructie en materiaalkeuze te verminderen. Wat een soortgelijk ontwerp lijkt, kan qua materiaal heel anders zijn: het ene staal is bijvoorbeeld beter dan de andere staalsoorten. De persoon die steigers koopt, moet er zeker van zijn om te onderzoeken welke fabrikanten hoogwaardige eenheden maken die betrouwbaar en sterk zijn. De koper moet ook onderzoek doen naar fabrikanten die een soort garantie bieden als de structuur faalt.

De persoon die steigers koopt, moet ook zorgvuldig beoordelen hoe hij of zij de constructie waarschijnlijk zal gebruiken. Dit kan van invloed zijn op hoeveel steigers nodig zijn voor aankoop, evenals welke extra componenten nodig zullen zijn; de koper kan bijvoorbeeld trappen en ladders nodig hebben, of zelfs hijssystemen waarmee zware materialen snel en gemakkelijk naar de hogere niveaus van de constructie kunnen worden getild. Er moeten koppelingen worden gekocht om de slangen met elkaar te verbinden, en sommige koppelingen zijn handiger dan andere in termen van installatie en flexibiliteit. Sommige koppelingen kunnen bijvoorbeeld draaien of zwenken om meer flexibiliteit in configuraties mogelijk te maken.

Het is belangrijk om te onderzoeken hoe werknemers toegang krijgen tot de bovenste niveaus van de constructie voordat ze steigers kopen. Sommige constructies hebben ladders die langs de zijkanten van de constructie lopen, terwijl andere ladders hebben die door het midden van de steiger lopen. Dit betekent dat er grote gaten kunnen ontstaan in het looppad van de arbeiders, wat een inherent gevaar oplevert. Ladders die aan de buitenkant van de constructie zijn gemonteerd, zijn veiliger, maar nog steeds behoorlijk gevaarlijk. Trappen zijn veel veiliger, hoewel ze meer ruimte in beslag kunnen nemen dan ladders. Het is het beste om elke toegangsmethode te onderzoeken voordat je tot een aankoop overgaat.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15671