Datum plaatsing: 14 juni 2022 - Laatst gewijzigd: 14-06-2022 11:24:49

Het Waoterrijk is klaar voor een groots zomercarnaval


Het Waoterrijk is klaar voor een groots zomercarnaval


Nuland (Maasdonk): Een compleet weekend (1,2 en 3 juli) feesten op “Janus Beach

NULAND – Het zomerfeest is tweeledig. Aan de ene kant is er de viering van het 55-jarig jubileum met de jubileumborrel. Maar zeker ook niet onbelangrijk kan eindelijk de Waoterrijkse Optocht, die al een aantal jaren onder andere door corona niet kon doorgaan, weer plaatsvinden. Samen met KPJ-JN Nuland, die in dat weekend hun traditionele beachvolleybaltoernooi houden, en de Nulandse horeca maken ze er een spetterend weekend van. Compleet met optochten, muziek, kinderspelletjes, beachvolleybal, summerparty’s en de jubileumborrel. “Kortom, een echt familieweekend. Elke dag, van de middag tot in de late uurtjes, voor elk wat wils”, zijn de enthousiaste woorden van Johan van den Hanenberg, voorzitter van CO Nuland.


door Jan van Ravenstein

In het droogdok (de Waoterrijkse bouwloods) is het een drukte van belang. De jongere Nulandse wagenbouwers vinden daar hun onderkomen voor het bouwen van hun carnavalswagens. Samen met Johan van den Hanenberg, Harold van Nistelrooij en Stefan van den Hanenberg van ’t Waoterrijk bespreken we het komende unieke zomercarnaval. “In 2019 was de laatste optocht. Daarna gooide een storm en vooral corona ook bij ons ‘roet in het eten’. Niet alleen de optocht maar het gehele carnaval werd ook hier in Nuland enorm gemist. Vandaar ons besluit om voor het jubileumjaar een zomercarnaval met optocht te organiseren”, aldus voorzitter Johan van den Hanenberg.

Samenwerking
‘Samen sterk’. Een credo wat tot op de dag van vandaag werkt. CO Nuland, de Nulandse horeca en KPJ-JN Nuland presenteren eendrachtig een groots familieweekend vanaf het zeskampterrein aan de Kloosterstraat in Nuland. Harold: “We gaan een echt strand nabootsen, met alles erop en eraan. Met standtentjes, een terras, ligstoelen en fleurige parasols. Alleen de zee ontbreekt helaas”. Een grote feesttent staat overigens op het terrein paraat wanneer het weer niet echt wil meewerken. Maar daar gaan de heren dus echt niet vanuit. Het programma is opgedeeld in drie dagen feest. Drie feestelijke dagen met een spetterend zomercarnaval voor jong en oud.

Dag 1 (vrijdag 1 juli)
Vrijdag 1 juli start het zomercarnaval officieel met de traditionele Hoogakker Schooloptocht. De start is om 12.30 uur vanaf de Hoogakker. Voor de kinderen is er op vrijdagavond 1 juli en zaterdagavond 2 juli bij Jongerensoos Ons Honk in de Hazenkamp een groots carnavalsfeest te vieren. Iedereen is welkom. Op ‘Janus Beach’ gaat vanaf 20.00 uur het Waoterrijkse Zomercarnaval met een spetterend ‘Piña Colada Bal’ met DJ Stan en de zwoele beats van Latin-DJ Miss Hayes helemaal los. In de loop van de avond is er nog een optreden van Schorre Chef & MC Vals te verwachten. “Een openingsavond die je zeker niet mag missen”, zegt Stefan van den Hanenberg vol overtuiging. Alle dagen is de entree gratis, willen de heren nog even benadrukken.

Dag 2 (zaterdag 2 juli)
De tweede dag staat in het teken van de optocht. Vooraleerst een belangrijk verzoek van ’t Waoterrijk aan alle Nulandse inwoners om drie dagen te ‘vlaggen’, zeker met de optocht. De CO en Stichting Jeugdbelangen tekenen voor de organisatie van de tocht. Hij start traditioneel om 11 minuten over twee bij Hotel Nuland voor een grootse tocht door de Nulandse straten. De stoet eindigt op het Kerkplein. Op Janus Beach volgt daarna de prijsuitreiking. Daarna volgt op het strand (of bij slecht weer in de tent) een feest om nooit te vergeten. “We gaan tot in de late uurtjes een echte ‘Foute Summer Party’ beleven met DJ John V en een optreden van niemand minder dan Jody Bernal”, aldus Harold van Nistelrooij.

Dag 3 (zondag 3 juli)
Zondag. De heren aan tafel noemen het, bijna in koor, de ultieme familiedag. En niet zonder reden. Het is een dag vol feestelijkheden, sport, sfeer en gezelligheid met als hoofdmoot het sportieve beachvolleybaltoernooi. De start daarvan is om 11.00 uur. Daarnaast is werkelijk aan alles gedacht om er een prachtige zomerse feestdag van te maken. Voor de kinderen is er vanalles te doen, o.a. panna voetbal, een springkussen, een buikschuifbaan en ze kunnen ze zich laten schminken. Entertainment voor de hele familie onder de muzikale klanken van DJ John V.
Om 13.00 uur komt Burgemeester Jack Mikkers de feestelijkheden openen en geeft hij het startsein voor de jubileumborrel voor het 55-jarig jubileum waarvoor alle inwoners van Nuland welkom zijn en waar ook de buitendorpse collega stichtingen een uitnodiging hebben mogen ontvangen. Na de prijsuitreiking van het beachvolleybal en panna wordt ook afscheid genomen van de zittende Prins Hans, Adjudant Stefan, Jeugdprins Mees, Jeugprinses Pleun en de Jeugdraad. Na het officiële gedeelte start om 19.00 uur (tot in de kleine uurtjes) de grote ‘Lazy Summer Night After Party’ voor de diehard party animals.

Johan van den Hanenberg: “Graag spreek ik onze dank uit aan: De Gemeente ’s-Hertogenbosch, alle bedrijven voor de spontane ondersteuning, de vele vrijwilligers en - last but not least – KPJ -Jong Nederland Nuland en de Nulandse Horeca voor de perfecte samenwerking. Nuland weer op zijn best”.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

carnaval nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14583