Datum plaatsing: 18 juni 2022 - Laatst gewijzigd: 18-06-2022 08:18:11

Zaterdag 2 juli: "Vrienden van Vinkel Live"


Zaterdag 2 juli: "Vrienden van Vinkel Live"


Vinkel (Maasdonk): In de feesttent op het Pastoor Vogelsplein

VINKEL – Het is al vaker gezegd. “Waar een klein dorp groots in kan zijn”. Vinkel op zijn best. De muzikale inspiratiebron zit hem natuurlijk in “De Vrienden van Amstel Live”. Het feitelijke bijna gouden idee om het als afsluiter van het 50- jarig Odio Jubileum in te gaan zetten, komt van Meike van der Lee (22), lid van Odio en de jubileumcommissie. Aan de vooravond van de Vinkelse Braderie gaat in de feesttent met ‘Vrienden van Vinkel Live’ het dak eraf. Popnummers van de zeventiger jaren tot heden. Iedereen mag/moet meezingen, dansen en bewegen samen met ons orkest, slagwerkgroep en tal van gastzangers- en zangeressen. ”Wil je erover mee kunnen praten, dan moet je dit hebben meegemaakt”, aldus de twee enthousiaste dames Meike en Katja Smits (23).


door Jan van Ravenstein

Harmonie Odio, inmiddels vijftig jaar jong. Het merendeel van de Vinkelnaren geven de muzikale vereniging een speciaal plekje in hun harten. Aan de ene kant vanwege hun betrokkenheid als lid of donateur en aan de andere kant als muziekliefhebbers. Vanwege het jubileum was er een compleet programma, van onder andere; een jubileumconcert, jeugd in concert, de jubileumveiling en het zo succesvolle Maestro met als slot de feestelijke afsluiter zaterdagavond 2 juli met ‘Vrienden van Vinkel Live’.

Vrienden van…
Samen met Katja, Meike en Lia Hendriks bespreken we het programma. Werkelijk prachtig om te ervaren dat de jongeren (22 en 23 jaar) zich inzetten voor dit evenement. Naast deze twee dames hebben ook Lia Hendriks, Marga van den Heuvel en Angelique van Griensven zitting in de commissie. Katja blijft maar roepen dat de jongeren zeker moeten komen. “Zet er maar in dat we die avond echt ‘rete mooie kei gave’ muziek laten horen. Jeroen van Hulten komt zingen, Merianne van de Wielen, Marike Tijse Klasen, Laura Bronneberg om maar een paar kanjers te benoemen. Zangtalenten die, samen met Odio en een combo, de zaal met het grootste gemak compleet op zijn kop kunnen zetten. Katja: “Iedereen mag dansen, springen en vooral meezingen hoor”. Alle nummers die ten gehore worden gebracht vinden hun oorsprong tussen de jaren zeventig tot aan de dag van vandaag. Vijftig jaar Odio, vijftig jaar muziekhistorie.

Orkest
Meike: “Het wordt een avond voor jong en oud. We willen laten zien en vooral laten horen dat we veel meer in onze mars hebben dan een serenade of aubade. Wij zijn op dit moment met onze hele ziel en zaligheid de nummers aan het repeteren”. Het geheel staat onder leiding van de dirigent Peter Paul van Esch en Tonn van de Veerdonk van de slagwerkgroep. Lia Hendriks: “En ik kan je zeggen dat het echt mooi gaat worden. Iedereen is dolenthousiast”. Meike en Katja stralen van oor tot oor en kunnen het alleen maar beamen. “Wat te denken van nummers als: Back to Black, Malle Babbe, Dansen op de Vulkaan, Bamboleo, Bacardi Lemon, Smoorverliefd, That man en We will rock you, om maar wat tipjes van de sluier op te lichten”, zeggen de dames. “O ja, ons allerlaatste nummer, dan gaat het dak er echt af. Het is een ode aan een stoppende band…. Welk nummer, ja hallo dat zeg ik niet. Kom maar gewoon luisteren met je hele vriendengroep, koop maar alvast een entreekaartjes voordat het te laat is want de verkoop loopt als een trein”, zegt Katja met een brede smile.
Zaterdag 2 juli - aanvang 20.00 uur - Feesttent op het Pastoor Vogelsplein - entree € 10,00 p.p
Overige info: www.harmonieodio.nl

Zondag 3 juli Vinkelse Braderie
Met een onderbreking vanwege de Corona perikelen mag je de Braderie toch wel een pure Vinkelse traditie noemen. Een markt met zijn eigen identiteit. Marlijn Hendriks (27) van de organisatie benoemt vooral het gemoedelijke wat de markt voor deelnemers en vooral bezoekers uitstraalt. “Elk jaar maar weer ontvangen wij de complimenten over de fijne sfeer die er heerst op het feestterrein. “Dat is altijd een hele fijne opsteker”, aldus Marlijn. De markt is een mengeling van spullenmarkt van nieuw en oud materiaal, te koop aangeboden vanuit een kraam, vloerkleed, auto of kofferbak.

Jong en Oud
‘Vinkel Groet en Ontmoet’ is dit jaar een themaonderdeel van de markt. Het thema houdt in dat de Burgemeester op bezoek komt om de bevolking, deelnemers en bezoekers te ontmoeten. Ook bedrijven nodigen relaties uit, voor een ontmoeting met een drankje en een hapje. In de feesttent zijn er door de dag heen diverse optredens. Zangkoor Derplu treedt op, onder begeleiding van de ‘Derplu Odio Band’. Er is een jeugdorkest, de heemkunde exposeert vanuit de Den, er zijn Old Timers op het museumplein en voor de jongeren is er een springkussen en de oudere jeugd kan met een graafmachine ‘schatten’ zoeken. Voor de warme hap is er een barbecue aanwezig. De Vinkels Braderie, voor elk wat wils. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. De entree is bovendien geheel gratis. Info voor bezoeker of deelnemer: vinkelsebraderie@gmail.com, 06-45 19 93 47

Foto: Ad Leeyen
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30032