Datum plaatsing: 15 juni 2022 - Laatst gewijzigd: 15-06-2022 16:21:11

Er even uit en toch dichtbij: Tilburg


Er even uit en toch dichtbij: Tilburg


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een snipperdag, of een vrij weekend? Niets houdt ons nu nog tegen om erop uit te trekken. Even alles vergeten, of een dagje genieten met het gezin of vrienden. Ons Brabant heeft op dat gebied heel wat te bieden. Je hoeft hier niet ver te reizen om leuke activiteiten tegen te komen. Naast het klassieke stadsbezoek, biedt ook de omgeving van Tilburg voldoende mogelijkheden.

Up and Away: Sky Ballonvaarten (Tilburg)
Het is de droom van heel wat mensen om ooit eens hoog boven de daken te zweven en te genieten van de oneindige vrijheid die een ballonvlucht kan bieden.

Het is typisch een activiteit waar het hele gezin van kan meegenieten. Je kunt ervan op aan dat het een onvergetelijke ervaring is, die door jong en oud gewaardeerd wordt.

Ook al is het een warme dag, zorg voor extra kleding want daarboven kan het echt wel wat kouder zijn. Op zoek naar trendy kinderkleding? Neem dan een kijkje op House of Kids, daar vind je ideetjes genoeg.

Bezoek abdij en bierbrouwerij de Koningshoeven (Berkel-Enschot)
Deze excursie-tip is er meer eentje voor volwassenen, al kunnen kinderen eventueel ook mee. De tuin en de abdij zelf zijn namelijk ook zeer de moeite waard.

Bierbrouwerij de Koningshoeven, bekend van ‘La Trappe’ bier, is het schoolvoorbeeld dat er in Nederland wel degelijk topbiertjes gebrouwen worden. De trappisten monniken brouwen er al sinds 1884.

Met de opbrengsten van de bierverkoop bouwden ze een nieuwe abdij, compleet met moderne brouwerij. Geniet, maar met mate, van de Blond, Bock, Tripel of Quadrupel, en zorg voor een ‘Bob’ om huiswaarts te keren.

Zon, zee, zand: Strandbad de Rauwbraken (Berkel-Enschot)
Is het een lekkere warme dag, dan lonkt Strandbad de Rauwbraken. Genieten van het heldere zwemwater, ravotten in de speeltuin of gewoon lekker niksen met een heerlijk boek.

Genoeg geluierd? Dan kun je nog een spannend potje beachvolley spelen. Je kunt gerust je picknick meenemen en gezellig op het strand lunchen met zijn allen. Maar trekt het comfort je toch wat meer aan, dan kun je ook terecht bij Arbie’s Beachhouse voor een natje en een droogje.

Voor kinderen tot 3 jaar is toegang tot het natuurbad helemaal gratis. De anderen kunnen een hele dag genieten en spelen voor € 5.50 per persoon.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15709