Datum plaatsing: 18 juni 2022

Sambafestival Oss


Sambafestival Oss


Oss (Oss): Inmiddels een begrip in Oss en omgeving: het Samba Percussie Festival Oss!!

Dit jaar organiseert Dale Caña in samenwerking met Centrum Management Oss en Heuvel Horeca Oss, de 6e editie van het Samba Percussie Festival Oss. Na enkele jaren van afwezigheid om bekende reden, een festival vol swingende en opzwepende muziek; voel het ritme en dans en swing mee op de vrolijke sambaklanken!

Om alvast in Braziliaanse sfeer en stemming te komen, kunt u al op zaterdagavond 25 juni vanaf 20.00 uur genieten van een Braziliaanse pre-samba party in het centrum van Oss. Geniet van een hapje of drankje bij één van de horecagelegenheden op de Heuvel en van de vrolijke en swingende klanken van Diversao! Sambaband Heerlen en Sambanda, twee verschillende maar tevens indrukwekkende sambabands!

Het Sambafestival Oss start dan echt op zondag 26 juni vanaf 13.00 uur in het centrum van Oss. Tijdens dit percussiespektakel kunt u genieten van sambabands, Carribean brass , Braziliaanse gevechtsdans Capoeira en diverse dansoptredens en acts. De presentatie van de optredens op de Heuvel is ook dit jaar weer in de professionele handen van de enthousiaste Ivonne Verhagen.

Tijdens dit gratis toegankelijke Sambafestival treden naast ons eigen Dale Caña, ook de Caribbean Brass Band uit Amsterdam en twee top-sambabands Batala én Xamme Ramme in het centrum voor u op.

Het Sambafestival is niet compleet zonder een prachtige Capoeirashow. Ook dit jaar hebben we weer een spectaculaire optreden, ditmaal van Capoeira Reversao! Deze groep, onder leiding van Mestre Macumba brengt u op de Heuvel in vervoering met hun spectaculaire dans en enthousiaste, swingende sambaklanken.
Maak kennis met deze mooie vechtkunst uit Brazilië en geniet van een prachtige capoeirashow vol acrobatiek en dans. Een ware lust voor het oog!

Kunt u zelf al niet stil blijven staan met al dit muzikale spektakel, Samanta Linger zal dit zeker niet doen! Samen met het Team Sambastyle met o.a. ook Marianne Kuipers en andere danseressen waant u zich al snel in tropische sferen en of dit allemaal nog niet genoeg is, kunt u ook genieten van tweemaal een Workshop Sambadance door Ivonne Verhagen en een spectaculaire drum-slotact van Johan Boere, de bekende percussionist van Slagerij van Kampen!

Kom 26 juni 2022 naar het centrum van Oss en dompel u onder in swingende klanken en dans mee op het opzwepende ritme van de Samba! Het festival vindt plaats in het centrum van Oss en is gratis!

Over Dale Caña:
Dale Caña is dé samba percussieband uit Oss en brengt u passie, enthousiasme en een onvergetelijke, swingende ervaring! Dale Caña staat voor vrolijke sambaklanken, die ze met een eigen sausje ten gehore brengen. Zij hebben hier ontzettend veel lol in en dat is ook precies het gevoel dat ze overdragen aan het publiek. Iedereen komt in beweging bij de opzwepende sambaritmes van dit kleurrijke Braziliaanse spektakel!

Voor meer info: bezoek onze website www.dalecana.nl of bel 06-50404292


Zaterdagavond 25 juni Pre-Samba Party

Sambaband Sambanda
Explosieve Braziliaanse sambapercussie met Brabantse gezelligheid!

Sambanda is in 2008 opgericht door enkele fanatieke slagwerkers uit Handel en Boekel. Met een gezonde mix van jong en oud ontstond al snel de typische Sambanda-sound, waarbij de stelregel is: het hoeft niet perse samba volgens de officiële regeltjes te zijn, als de band (en het publiek) het maar vet vinden en zolang het maar swingt.

Het repertoire varieert dan ook van samba tot Drum ’n Base tot rock, maar dan op de Sambanda-manier: origineel, swingend en dolenthousiast. Sambaband Sambanda is zowel nationaal als internationaal te bewonderen op sambafestivals en natuurlijk op hun eigen Sambafestival Samba Cinco.

Dit jaar kunt u ze zien op zaterdagavond tijdens de pré-sambaparty in het centrum van Oss, waar zij ook weer alle remmen los zullen gooien!

Check voor meer info hun website: www.sambanda.nl

Diversao! Sambaband Heerlen
Diversão! is een sambaband uit het Zuid-Limburgse Heerlen, die zich voornamelijk richt op het spelen van diverse Braziliaanse muziekstijlen. De band is inmiddels uitgegroeid tot een grote sambaband met ruim 30 super enthousiaste leden! Tijdens de optochten in Rio de Janeiro zorgen de Bateria’s voor de opzwepende samba-ritmes. Dat dit niet alleen is weggelegd voor de Brazilianen, kunt u zelf beoordelen tijdens ons Sambafestival Oss, waar Diversao meerdere malen op zaterdagavond zal optreden.
Dans mee op de opzwepende ritmes van Diversao en kom kijken op 25 juni, vanaf 20.00 ’s avonds in het centrum van Oss! Ook hier: toegang is gratis!


Zondag 26 juni: Het 26e Samba Percussie Festival Oss!

Caribbean Brass International Brass band
Deze Caraïbische brassband met hun enthousiaste en opzwepende muziek heeft vaker opgetreden op ons Sambafestival en waar zij spelen is het een feestje! De Caribbean Brass International is een lopend dansorkest en met hun blazers en drummers en de kracht en het enthousiasme waarmee de muzikanten spelen, lijkt onuitputtelijk en het ritme werkt aanstekelijk. De muziek is een samenspel van Spaanse, Europese, Afrikaanse en Indiaanse elementen, zoals samba, soca, calypso, merengue en moderne muziek.
Wij zijn er trots op dat zij dit jaar opnieuw een van de top-acts zijn op het Samba Percussie Festival Oss 2022!

Voor meer info: www.caribbeanbrass.com

Samanta Linger en Team Sambastyle
Samanta Linger’s dansen is haar passie en zij leidt het team “Sambastyle”.
Sambastyle is ontstaan door Samanta en haar partner Marianne Kuipers. Beiden houden erg veel van samba dansen, dat is te zien!
Samanta en Marianne hebben elkaar leren kennen bij escola de samba school Os Malandros.
Os Maladros heeft een batucada met danseressen die choreografieën dansen op muziek van de batucada.
Een aantal jaren geleden werden Samanta en Marianne en gevraagd of zij op een verjaardag wilden dansen op muziek van een DJ; dit was een groot succes en zij werden steeds vaker gevraagd. Sambastyle danst verschillende dansstijlen zoals samba, latin, Mexicaans, jazz, Surinaamse stijl en Burlesque.

Inmiddels werkt Sambastyle met meerdere danseressen en dansers en geven zij zowel in binnen- als buitenland mooie shows, met hun kleurrijke en spectaculaire kostuums! U kunt dit nu zelf beleven in de binnenstad van Oss, wanneer Samanta en haar team Sambastyle met o.a. Marianne en al haar danseressen laten zien hoe u kunt swingen en dansen op de heerlijke klanken van de samba. Geniet en dans mee tijdens het Sambafestival in Oss!

Capoeira Reversao
Op 19 juni 2010 heeft de heer João Carlos da Silva (Contra Mestre Macumba) samen met zijn leerlingen in Nijmegen Associação Brasileira Capoeira Reversão opgericht. Zij voelden de behoefte om een systeem te creëren waarbij de principes en de filosofie van de groep zijn gebaseerd op de ervaring en expertise die Contra Mestre Macumba heeft verkregen over deze 30 jaar van Capoeira. Capoeira Reversão komt van een fusie van verschillende belangrijke scholen. Met deze ervaringen en het hebben van een basis van grote Mestres, Contra Mestres en Professores, heeft Mestre Macumba besloten zijn eigen groep op te richten.

Capoeira Reversão geeft inmiddels lessen verspreid over heel Nederland, ook hebben ze een groep op Sicilië, Italië en in Göteborg, Zweden. Deze Capoeira optredens zijn een verrijking voor ons Sambafestival, met een combinatie van dans, muziek, show en gevechtstechnieken!

Xammeramme Sambaband
Een andere band die gaat optreden tijdens het Samba Percussie Festival Oss op 26 juni in het centrum van Oss is: Xammeramme! Deze topband uit Roosendaal en omstreken staat voor “meer dan samen rammen” en dat laten ze zien ook! Ze spelen ze met ongeveer 25 slagwerkers hun eigen arrangementen die zich kenmerkt als “samba rock” en brengen een verrassende mix van muziek en show en spelen regelmatig op nationale en internationale sambafestivals en we zijn natuurlijk trots dat ze dit jaar bij ons optreden!

Voor meer informatie: www.xammeramme.nl

Sambagroep West Percussion
Een groep enthousiaste slagwerkers uit het Westland die met uitdagende en opzwepende ritmes elk optreden tot een zomers feestje maken. Hun instrumentarium is zeer divers waarmee zij een unieke sound creëren en menig publiek weten te boeien. Het is een mix van samba en brassband en zij zijn van alle markten thuis. Je kan hen onder andere boeken voor evenementen, workshops, bedrijfsfeesten en trouwfeestjes .

Batala Sambaband
Batala Netherlands is onderdeel van een grotere wereldwijde Batala familie opgericht in 1997 door Giba Gonçalves. Geboren en getogen in Salvador Brazilië, kwam Giba, voor het eerst met het idee voor de band. Een band open voor iedereen met een interesse in het leren van de samba-reggae beat. De band begon met 60 mensen. In 2010 is de nieuwste tak van de Batala groep opgericht in Tilburg door Mark Hofhuis, die de muziek van de band hiermee naar Nederland bracht.

Batala is met zo'n 700 drummers verspreid over meer dan 18 landen een begrip binnen de Samba Reggae-wereldtop en behoort met Batala Netherlands tot de top van de sambabands in Nederland!
Batala brengt u swingende Samba Reggae muziek en zorgen met hun traditionele Braziliaanse instrumenten en kleding voor een geheel eigen stijl.

Mis dit spektakel niet, ze zijn te zien op zondag 26 juni tijdens ons 6e Sambafestival Oss!

Voor meer informatie: www.batala.nl

Johan Boere
Al sinds zijn 2e jaar Is Johan Boere gefascineerd door drummen, trommels en alles wat met muziek maken te maken heeft. Vanaf zijn 6e jaar begon hij met het volgen van drumles op de plaatselijke muziekschool in Oudenbosch en al gauw werd duidelijk dat ‘op trommels slaan’ was wat hij voor de rest van zijn leven wilde blijven doen!

Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij na mijn middelbare school naar het conservatorium zou gaan. Na een opleiding van 5 jaar studeerde hij af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting ‘Drums Lichte Muziek’. Met ‘lichte muziek’ worden eigenlijk alle stijlen bedoeld, behalve die uit de klassieke muziek. Dus concreet moet je dan denken aan pop, rock, funk, jazz, latin, blues enz enz.
Een belangrijk onderdeel van mijn studie aan het conservatorium was het halen van zijn lesbevoegdheid. Want dat een goede muzikant niet automatisch ook een goede leraar is, is een feit!
Naast het geven van drumles is hij uiteraard ook op het podium te vinden als drummer in verschillende bands en bij verschillende artiesten, waarbij vanaf 2001 tot nu bij ‘Slagerij Van Kampen’ (al jaren de meest succesvolle slagwerkgroep van de Benelux).

Het magazine Slagwerkkrant, een 2-maandelijks blad voor en door drummers, houdt ieder jaar een lezerspoll/verkiezing. Hiermee wordt de balans op gemaakt m.b.t. wie zich beste drummer, leraar etc .van het jaar mag noemen. Al jaren komt de naam van Johan Boere hierbij in de top-3 en top-5 naar boven van beste drumscholen van de Benelux!


Algemeen

Het Samba Percussie Festival Oss is niet mogelijk zonder de hulp van de vele vrijwilligers. Vanaf ’s ochtends vroeg staan ook dit jaar weer de vrijwilligers paraat. Voor de ontvangst en begeleiding van alle bands en groepen, ondersteuning bij geluid, de professionele, enthousiaste presentatie van alle optredens op De Heuvel door Ivonne Verhagen en nog veel meer.

Ook dit jaar mogen wij weer op veel vrijwilligers rekenen, waarvoor wij als organisatie van het Sambafestival erg dankbaar zijn! Wij zijn trots op het vrijwilligersteam met o.a. Edith, Joanne, Esther, Saskia, Remko, Ivonne, Theo en Angelique!

Heeft u een vraag tijdens het Sambafestival op 26 juni in Oss? Ook daarvoor staan de vrijwilligers paraat en u herkent ze aan hun felgele shirts met de tekst Dale Caña Crew!

Daarnaast is dit Samba Percussie Festival niet mogelijk zonder twee grote organisaties: Het CentrumManagement Oss en Heuvel Horeca Oss!
Met hun inspanningen en inbreng hebben we ieder jaar weer een geweldige line up aan artiesten en is het Samba Percussie Festival Oss inmiddels een begrip geworden in Nederland!

Samba Percussieband Dale Caña
Dale Caña is dé vrolijke en eigenzinnige Samba Percussieband voor iedere gelegenheid!
De band bestaat uit ca. 25 enthousiaste leden en we staan bekend om onze uitbundige uitstraling, met paarse, rode en gouden tinten. Waar we spelen brengen wij vrolijke sambaklanken, die we ten gehore brengen met een eigen sausje. Ons enthousiasme brengen we over aan het publiek en we krijgen iedereen in beweging met onze opzwepende sambaritmes. Wij zorgen voor een kleurrijk Braziliaans spektakel waarvoor we diverse prijzen in ontvangst hebben mogen nemen, waaronder een 1e plaats op het Sambafestival in Alkmaar, een 1e plaats op het internationale Borgerrio Festival en een 1e prijs op het Sneeker Dweilfestival.

Voor meer informatie: www.dalecana.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13976