Datum plaatsing: 19 juni 2022

Zelf glazen schuifwand monteren? Een aantal tips!


Zelf glazen schuifwand monteren? Een aantal tips!


's-Hertogenbosch (Regionaal):
Een glazen schuifwand is de ideale oplossing als je een mooie doorgang van het huis naar de tuin wilt hebben. Het huis oogt dankzij het glas ook meteen een stuk ruimtelijker! Daarnaast krijg je meer natuurlijk lichtval in huis. En wist je dat het glas van de meeste schuifwanden een isolerende werking heeft? Kortom, een glazen schuifwand is een mooie toevoeging aan het interieur!

Glazen schuifwand op maat bestellen

Een glazen schuifwand op maat bestellen kan tegenwoordig makkelijk via internet. Wel moet je de boel eerst afmeten en deze afmetingen opschrijven, zodat je bij het bestellen precies kunt doorgeven hoe groot alles moet zijn. Kies er altijd voor om de hoogte links, rechts en in het midden op te nemen. Het kan namelijk zo zijn dat de overkapping een centimeter afloopt of de vloer niet waterpas ligt.

Verder kun je bij Verandaglas ook kiezen welk type glas je wilt: helder of getint glas. Helder glas is mooi als je de doorgang van binnen naar buiten zo naadloos mogelijk wilt laten lijken. Getint glas zorgt er weer voor dat je binnen iets meer privacy hebt. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarnaast kun je ook de kleur rails kiezen. Heb je bijvoorbeeld een interieur met lichte tinten en wil je dat de rails zo min mogelijk opvallen? Dan is een crème of witte kleur rails de beste optie. Maar donkere rails behoren ook tot de mogelijkheden: wederom een kwestie van persoonlijke smaak!

Tips voor de montage

Heb je de glazen schuifwanden binnen? Dan kun je zelf aan de slag met het monteren! Dit is echt niet zo moeilijk als het klinkt als je de volgende tips opvolgt.

1. Zorg voor de juiste fundering

Glazen schuifwanden wegen gemiddeld 70 kg, dus het is heel belangrijk dat de fundering stevig in elkaar zit. Een makkelijke manier om zelf voor een goede fundering te zorgen, is door een funderingskoker te plaatsen. Deze kun je dan ook meteen erbij kopen als je een bestelling plaatst voor de glazen schuifwand.

2. Waterpas vloer en ruimte maken

Het is heel belangrijk dat de vloer waterpas ligt voordat je begint met de montage. Gebruik je een funderingskoker, dan kun je ook eventueel alvast een aantal tegens weghalen. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende werkruimte hebt, dus zet het eventuele meubilair en andere spullen aan de kant.

3. De montage

Bij de levering van de glazen schuifwanden zit een stappenplan. Op de website van Verandaglas staat tevens een heldere montagevideo waarin alles duidelijk uitgelegd wordt. Als je rustig de tijd neemt om deze stappen te volgen, dan moet het je lukken om zelf de glazen schuifwanden te monteren.

Kom je er toch niet uit of heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is het uiteraard ook een mogelijkheid om een monteur langs te laten komen!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16619