Datum plaatsing: 21 juni 2022

Dorpszeskamp Berghem


Dorpszeskamp Berghem


Berghem (Oss): De jaarlijkse dorpszeskamp gaat na 2 jaar pauze gelukkig weer van start. De commissie is al druk bezig om er een spectaculair weekend van te maken. Op zaterdag 25 juni de jeugdzeskamp vanaf groep 6 t/m 14 jaar en zondag 26 juni de dorpszeskamp vanaf 14 jaar. Zoals vanouds op het veld aan de Burg. van Erpstraat 80 in Berghem. Zorg dat je erbij bent.

Bij de zeskamp worden de deelnemers door het uitvoeren van verschillende proeven getest op kracht, behendigheid en samenwerking. Aan de zeskamp kan je deelnemen met een team van 10 personen (minimaal 4 meisjes/dames). Uiteraard is het slim ervoor te zorgen dat je een paar reserve-deelnemers hebt. Voor de jeugd zijn er 2 coaches 18+ verplicht aanwezig, bij de volwassenen is dit 1 coach.

De traditie
In 1988 organiseerde de KPJ in Berghem voor de eerste keer een dorpszeskamp, het succes was reden genoeg voor herhaling. Inmiddels is de dorpszeskamp een ware traditie die niet meer is weg te denken uit Berghem. Toen in 1997 de jeugddorpszeskamp het levenslicht zag werd al direct duidelijk dat ook dit een traditie zou gaan worden. De
jeugddorpszeskamp kent inmiddels een omvang die groter is dan de dorpszeskamp voor volwassenen.

De vroegere zeskampen, binnen de gelederen van de KPJ met name, kenmerkten zich door bruut spektakel, zo had men bijvoorbeeld een zeephelling gemaakt van hout met plastic overspannen en besmeurd met groene zeep. Zulke proeven zie je nauwelijks meer, ze zijn zeker zo blessuregevoelig als dat ze spectaculair zijn. Destijds werden de
zeskampen vaak georganiseerd in de wei bij de boer en bestond het toernooi uit zes proeven, vandaar het woord zeskamp.

De huidige zeskamp in Berghem wordt sinds een aantal jaren weer ouderwets in de wei georganiseerd, terug naar de basis, en of dat gezellig is! Doch aloude spelen hebben plaats gemaakt voor proeven die passen bij de tegenwoordige tijd, het aantal proeven is elf! Eigenlijk een 11-kamp dus.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30381