Datum plaatsing: 25 juni 2022

Sporten voor duurzaam ontwikkelingswerk in Kenia


Sporten voor duurzaam ontwikkelingswerk in Kenia


Regio (Regionaal): Na het fantastische succes van de vorige twee edities, kondigen we de derde editie van ‘Walk with Kumbatio’ aan! Wij zijn Stichting Kumbatio, een kleinschalige stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud in Kenia. Ons kindertehuis draagt de naam Kiota, wat ‘nest’ betekent in Swahili. In ons nest vangen wij met heel veel liefde kinderen op die om diverse redenen tijdelijk niet bij familie kunnen wonen. Tot wij een succesvolle hereniging van de kinderen bij familie kunnen verzorgen, bieden wij een veilige omgeving waar het kind zich verder kan ontwikkelen tot het zijn vleugels weer uit kan slaan.

Op dit moment bevindt het kindertehuis zich in een huurhuis, maar vanwege de mentale en fysieke gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zouden wij graag ons eigen ‘nest’ bouwen, de Kiota Dream! Dit project bestaat uit verschillende gezinshuizen en een community training center op een terrein waar voldoende ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en privacy van ieder kind. Momenteel zijn we donateurs aan het werven om €40.000 euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van het community training center, een plek waar de hele gemeenschap terecht kan voor het aanleren van waardevolle vaardigheden, om daarmee zelfredzaamheid te stimuleren. Daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken!

Kan je conditie wel een opkikker gebruiken deze zomer of heb je zin om eindelijk die goede voornemens voor 2022 uit te gaan voeren? Geef je dan op voor ‘Walk with Kumbatio 2022’ en leg samen met ons virtueel de afstand naar Kenia af tussen 12 augustus en 12 september 2022. Hoe? Dat is helemaal aan jou! Wandel, fiets, ren, skeeler of step gedurende een maand een zo groot mogelijke afstand. Dit kan je alleen doen, of misschien wel samen met je vrienden, familie, collega’s, buren, klasgenoten of sportteam. Je virtuele expeditie leg je vast met Strava en via je persoonlijke sponsorpagina haal je geld op en kun je updates plaatsen van je sportieve reis. Aarzel niet langer en schrijf je in voor de sponsoractie op onze
website. Na je startdonatie van 25 euro krijg je een T-shirt zodat je officieel onderdeel bent van Team ‘Walk with Kumbatio 2022’. Op de website vind je bovendien alle spelregels en tips om jouw sponsoractie een zo groot mogelijk succes te laten worden.

Dus help jij mee met het bouwen aan de fundering van het community training center en daarmee de fundering voor veiligheid, liefde en ontwikkeling van kinderen en hun families in Kenia?
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31448