Datum plaatsing: 22 juni 2022

Boostival, een echt feest voor jonge Bossche vrijwilligers


Boostival, een echt feest voor jonge Bossche vrijwilligers


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In Den Bosch zetten zich jaarlijks honderden jongeren vrijwillig in om hun buurt, wijk en stad mooier te maken. Hoog tijd dat die in het zonnetje worden gezet met een mooi feest: Boostival! Op 23 juni wordt de Willem Twee omgetoverd tot een heus jongerenfestival georganiseerd door de gemeente ’s-Hertogenbosch. Die avond zal voor het eerst het vrijwilligerscertificaat voor jongeren worden uitgereikt, is er een prijsuitreiking voor de beste jongerenaanvraag van het jaar en treden toffe acts op met onder andere de Smèrrig Diskjochies!

Dit is de eerste keer dat Boostival op deze manier plaatsvindt. Ooit begonnen als het moment dat jongeren die een subsidieaanvraag deden bij Cityboost te horen kregen of zijn hun idee werkelijkheid konden maken, is het nu uitgegroeid tot een festival dat in het teken staat van jongeren die zich keihard hebben ingezet voor Den Bosch. In sommige gevallen is dat jongeren helpen en begeleiden bij de jongerencentra en bij andere betekent dat hard maken voor een nog beter Den Bosch zoals bij de Jongerenambassadeurs en Young Changemakers.

Vrijwilligerscertificaat
Met minimaal 30 uur inzet voor de gemeente gelinkt aan een Sustainable Development Goal krijgen jongeren een vrijwilligerscertificaat. Dit is de eerste keer dat dit certificaat wordt uitgereikt, in het leven geroepen door voormalig Cityboost aanjager Duurzaamheid, Tommy Hendriks. Bij deze eerste keer zijn jongeren voorgedragen door professionals van Cityboost, Jongerenambassadeurs, PowerUp073, Young Changemakers en Groene Plaatsmakers. Maar er zijn plannen om het volgend jaar nog veel groter te maken en er meer partners bij te betrekken, zoals sport- en cultuurverenigingen.

Citybooster van het jaar
Naast een vrijwilligerscertificaat is er die avond ook een verkiezing voor het beste Cityboost idee van het afgelopen jaar. Alle aanwezigen zullen mogen stemmen op hun top drie aanvragen en de winnaar gaat naar huis met de grote wisselbeker en de titel “Citybooster van het jaar’. Deze fantastische ideeën zijn door hulp en begeleiding van de Cityboost aanjagers werkelijkheid geworden. Met meer dan 40 hartstikke goede aanvragen, gaat het een echte strijd worden. De certificaten en de beker worden uitgereikt door wethouder van der Sloot.

Natuurlijk is dat niet alles, want er staan gave Dj’s op het podium om het echt een feest te maken; van jonge talenten tot de enige echte Smèrrig Diskjochies. Vanaf 21:00 uur is Boostival daarom op voor alle Bossche jongeren om iedereen mee te laten feesten op de goede beats van deze Dj’s. Het wordt een echt Bosch feest voor alle jonge Bossche toppers.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12176