Datum plaatsing: 27 juni 2022

Veilig winkelen doe je voortaan zo


Veilig winkelen doe je voortaan zo


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het online winkelen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Toch zijn er nog steeds mensen die het winkelen op deze manier erg moeilijk vinden. Zij weten niet goed waar ze aan toe zijn en zijn bijvoorbeeld bang dat ze opgelicht zullen worden. Je kunt als consument een aantal dingen doen om zonder problemen veilig online te winkelen. Met de volgende tips hopen we dan ook dat online shoppen voor jou ook een plezier wordt.

Maak gebruik van de ervaringen van andere klanten
Als je naar een echte winkel bij jou in de buurt gaat dan ga je daar waarschijnlijk heen omdat je er lovende woorden over gehoord hebt van vrienden of kennissen. Dus waarom zou je dat ook niet doen als je online gaat winkelen? Het probleem is natuurlijk dat je niet weet wie precies de klanten zijn van een online shop waar je producten wilt bestellen. Of toch wel? Door reviews van klanten op Reviewsbird te lezen kom je er in ieder geval achter wat zij te melden hebben over de desbetreffende webshop. Zo krijg je een beter idee over hoe deze shop met klanten en hun wensen omgaat. Bovendien kom je direct te weten hoe eventuele klachten behandeld en opgelost worden. Zo kun je uiteindelijk voor de veiligste online winkel met de beste waardering kiezen.

Betaalmethodes en Keurmerken
Naast de online shop reviews zijn ook nog andere manieren om erachter te komen of een online shop betrouwbaar is. De betaalmethodes die een webshop gebruikt zijn een goede indicatie of je er veilig kunt winkelen en betalen. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat betalingen via iDEAL en Klarna altijd veilig zijn. Daarnaast is een keurmerk ook belangrijk. Online shops die zijn aangesloten bij een keurmerk werken volgens voorwaarden die vaak in combinatie met de consumentenbond zijn opgesteld zodat veilig winkelen en betalen gewaarborgd wordt. De webwinkels die over een keurmerk beschikken zin daar trots op en laten dat dan ook duidelijk op hun site zien met de logo’s van de keurmerken die zij hebben.

Het retourbeleid van een online shop
Als je na een aankoop teleurgesteld bent in de kwaliteit van het product dat je besteld hebt of per ongeluk een verkeerde maat heeft besteld dan wil je dat product natuurlijk zonder problemen terug sturen. Wettelijk gezien heb je daar het volste recht toe, maar niet iedere webwinkel vermeld hoe je dat kunt doen. Bekijk daarom vooraf goed welke voorwaarden een bedrijf stelt, hoe die informatie gepresenteerd wordt en wat de klachten van andere klanten zijn over het retoursturen van producten. Alleen op die manier kun je er zeker van zijn dat je de verkeerde bestelde producten ook zonder problemen retour kunt sturen.

Andere handige tips
Elke onderneming in ons land moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Je kunt ieder bedrijf dat aangesloten is vinden in het online register van de KVK. Op die manier controleer je of het nummer op de site van de webshop overeenkomt met de gegevens uit het register. Is dit niet het geval? Dan klopt er waarschijnlijk iets niet en kies je liever voor een andere webwinkel. Als laatste kun je op de website van de politie kijken om er achter te komen of er onlangs aangiftes tegen een webshop gedaan zijn.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17616