Datum plaatsing: 02 juli 2022

Vondst bij gezamenlijke controle op garageboxen


Vondst bij gezamenlijke controle op garageboxen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): 28 en 29 juni controleerden gemeente, politie en douane o.a. een garageboxencomplex aan de Zandzuigerstraat. Dat deden ze in het kader van de aanpak van ondermijning. In een van de garageboxen vonden we 2000 euro contant geld, 165 gripzakjes met cocaïne, 1 kilo shisha tabak en 42 flessen lachgas. Ze zijn in beslag genomen door de douane en de politie. De vondst is voor de gemeente aanleiding om de box een jaar te sluiten. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de middelen.

Controle garageboxen
Garageboxen worden voor het grootste deel gebruikt door mensen die thuis opslag te weinig hebben. Maar er zijn uitzonderingen. Helaas. In de praktijk blijkt dat ze interessant zijn voor mensen met verkeerde bedoelingen mede door de afgelegen ligging. Voorbeelden hiervan zijn de opslag van strafbare feiten zoals drugs of illegaal vuurwerk of strijdigheid bestemmingsplan zoals bewoning van een box. Door de garageboxen met regelmaat te controleren zorgen we voor een veilige omgeving voor andere gebruikers van de garageboxen en eigenaren van de verhuurbedrijven.

Controle bedrijventerreinen
Ook vond er controle plaats op bedrijventerreinen in Maaspoort en Empel. Aanleiding voor de controle waren de aanwijzingen die opgehaald zijn met de signaleringstoolkit die is ontwikkelt in samenwerking met Avans Hogeschool en de Taskforce RIEC.

Met deze toolkit wordt met openbare gegevens en zichtbare aanwijzingen een informatiebeeld opgemaakt. Door alleen al naar de buitenkant van een bedrijf te kijken zijn er aanwijzingen die het informatiebeeld vullen. Dit noemen we een schouw. Wat is er opvallend bij een rondje over een bedrijventerreinen en wat hoort daar absoluut niet thuis.

Op basis van dit informatiebeeld zijn meerdere bedrijven bezocht. Bij 10 van de 28 bedrijven is met resultaat gecontroleerd van gebrekkige registratie van auto's tot brandgevaarlijke elektrische batterijen en illegale bewoning.

Meld uw vermoedens
Ook u kunt helpen bij het werken aan een veilige omgeving rondom garageboxen en bedrijventerreinen. Ziet u iets dat niet pluis is? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u vermoedens van ondermijning melden via het e-mailadres veiligheid@s-hertogenbosch.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27839