Datum plaatsing: 05 juli 2022

Jongeren denken op creatieve wijze na over de stad Oss


Jongeren denken op creatieve wijze na over de stad Oss


Oss (Oss): In een mooie samenwerking tussen Stichting Oss Cultureel, De Bibliotheek en Het Hooghuis, worden jongeren uitgedaagd om hun blik over de stad Oss te vormen, te delen en op creatieve wijze zichtbaar te maken. De resultaten van ‘Oss door de ogen van…’ worden vanaf half september t/m oktober in de Bibliotheek Oss tentoongesteld.

Oss op een nieuwe manier bekijken
‘Het beeld van Oss hoeft niet voor iedere leerling hetzelfde te zijn. Het gaat niet óm de stad, maar om hoe zij de stad ervaren. Zowel als inwoner of als bezoeker. De leerlingen kunnen dit dus juist heel ruim interpreteren, waardoor er unieke beelden en verhalen ontstaan van de stad Oss’, licht Guusje Slagter toe. Guusje Slagter is een van oorsprong Osse kunstenaar en auteur. Alles wat ze doet heeft te maken met mensen bewust maken van zichzelf, maar ook van hun omgeving. De leerlingen gaan onder begeleiding van Guusje Slagter en docente Marieke Lips een werk maken op doek. Zij worden hierin geïnspireerd door de werkwijze van Guusje. Maandag 4 juli ronden de leerlingen de kleurrijke werken af. Na de zomervakantie schitteren zij in een tentoonstelling!

Oss door de ogen van leerling Suze
‘Suze haar verhaal is dat ze op zoek ging naar een typisch beeld voor haar van Oss. En dat is de trein die ze vanuit de tuin van haar opa en oma kan zien. Eerst had ze een helder idee, vervolgens heeft ze gebruikgemaakt van verschillend materiaal en is ze vooral goed gaan stoeien met het werk, dat uiteindelijk een leuk en kleurrijk resultaat heeft opgeleverd.’
Kennismaken met kunst en het vervolgens tentoonstellen met een kleurrijke expositie In een mooie samenwerking tussen Stichting Oss Cultureel, De Bibliotheek en Het Hooghuis, worden jongeren uitgedaagd om hun visie over de stad Oss te vormen, te delen en op creatieve wijze zichtbaar te maken. De resultaten van ‘Oss door de ogen van…’ worden vanaf half september dit jaar in de Bibliotheek Oss tentoongesteld. Tegelijkertijd zijn er vier grote werken van Guusje Slagter te zien. Op deze manier maken de deelnemende jongeren al doende kennis met hoe kunst tot stand komt en worden ze uitgedaagd hun eigen creativiteit en talenten te gebruiken.

Foto: Suze geeft toelichting op haar eigen gemaakte kunstwerk van Oss door de ogen van.
Links: Suze. Rechts: Guusje. Foto is gemaakt door: Thomas Segers.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32352