Datum plaatsing: 04 juli 2022

Beleef de ultieme fietsvakantie in Duitsland


Beleef de ultieme fietsvakantie in Duitsland


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als fanatiek fietser ben je altijd op zoek naar de mooiste plekken en routes om de wereld op je tweewieler te ontdekken. In Nederland zijn we met zijn allen dol op fietsen en het is hier dan ook prachtig rondrijden op alle routes die hier te vinden zijn. Toch is er buiten onze landgrenzen genoeg mooie routes te vinden, zoals in ons buurland Duitsland. In een paar uur rij je niet meer op de vlaktes van Nederland, maar tussen de Duitse bergen.

Fiets langs de Moezel
Net over de grens fiets je in een prachtige omgeving langs de rivier de Moezel. Hier kom je langs prachtige kastelen en burchten en langs de vele wijndorpen, waar deze regio om bekend staat. Langs de moezel ligt meer dan 1000 kilometer aan fietspaden. Als je de tijd hebt, dan ben je hier dus wel even zoet. De populairste routes langs de Moezel zijn:

-De Moselradweg, een route van 275 kilometer;
-De Ruwer-Hochwald-Radweg van 48 kilometer;
-Maare-Mosel-Radweg van 58,5 kolometer.

Bodensee
Langs de Bodensee zijn er ook tal van fantastische routes om het land te bekijken op je tweewieler. Rondom het meer liggen leuke steden en middeleeuwse dorpjes om langs te gaan om even lekker te ontspannen op het terras of even wat Duitse cultuur op te snuiven. De route is overwegend vlak met hier een daar wat heuvels. Tijdens je vakantie in Duitsland aan de Bodensee kun je bijvoorbeeld langs de watervallen van Schaffhausen fietsen. Een waar hoogtepunt van je vakantie. De Bodensee is erg groot. Trek daarom wat langer uit om alles te zien. Huur een vakantiehuis in Duitsland en bekijk alles op je dooie gemak.

Fiets langs de kust
Ja, ook Duitsland heeft een kustlijn, zowel aan de Noord- als Oostzee. Tijdens een fietsroute van 66 kilometer lang rij je de hele Noordzeekust af. In tegenstelling tot de kust in Nederland vind je in Duitsland ook gebieden met ruige kliffen langs de kust. Erg mooi om deze te bewonderen tijdens je vakantie in Duitsland.

Natuurlijk zijn er organisaties die mooie reizen organiseren. Zo rijden jullie van hotel naar hotel of van huisje naar huisje. Wil je echter een bepaald gebied verkennen. Denk eens na over een verblijf op een vakantiepark in Duitsland. Midden in de natuur en genieten van alle faciliteiten die het park te bieden hebben. Zo kom je naar een mooie tocht optimaal tot rust en kun je de volgende dag uitgerust weer op pad!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16986