Datum plaatsing: 07 juli 2022

Kabouterpad bij Meerse Plas blijft geslotenGestel (Sint-Michielsgestel): Het Kabouterpad bij de Meerse Plas in Den Dungen blijft gesloten. Als eigenaar van de grond kan de gemeente de veiligheid van bezoekers niet garanderen, vanwege de slechte staat van een aantal bomen die direct aan het pad grenzen. Burgemeester Looijen heeft namens de gemeente de initiatiefnemers van stichting HELD hiervan op de hoogte gebracht.

Han Looijen: “Met pijn in het hart moeten we als gemeente het Kabouterpad gesloten houden. Natuurlijk zien wij ook het liefst dat ouders en kinderen met veel plezier de route langs de kabouters kunnen afleggen. Tegelijkertijd is het ook zo dat we op dit moment de veiligheid van het gebied niet kunnen garanderen. En je moet er niet aan denken dat daar een kindje loopt en dat het vervolgens een dikke boomtak op zijn of haar hoofdje krijgt.”

Veiligheid staat voorop
“We zijn ons ervan bewust dat er berichten circuleren dat het Kabouterpad weer open is, maar we willen benadrukken dat het pad gesloten is en blijft tot we de problemen hebben kunnen oplossen”, aldus burgemeester Looijen. “Hoe jammer het ook is, veiligheid gaat altijd voor.”
Om duidelijk te maken dat het Kabouterpad niet gebruikt mag worden, heeft de gemeente de toegang afgesloten. De gemeente is bovendien bezig om ook andere mogelijk onveilige plekken bij de Meerse Plas te onderzoeken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14458