Datum plaatsing: 08 juli 2022

Expositie van Tom de Haas De Litserborg Den Dungen


Expositie van Tom de Haas De Litserborg Den Dungen


Den Dungen (Sint-Michielsgestel): 1 juli 2022 - 1 oktober 2022

De natuur van Den Dungen en Sint-Michielsgestel als inspiratie

Tom de Haas (Noordwijk, 1956) woont sinds 1987 in Sint-Michielsgestel.

“Tekenen en schilderen vond ik altijd leuk. Een enkele tekening van de lagere school herinner ik mij nog precies: een Egyptische piramide met een tuin erbij. Van de middelbare school heb ik nog steeds een perspectief tekening bewaard. Net als wat olieverf schilderijtjes van het uitzicht uit ons ouderlijk huis. Ook op de lerarenopleiding was tekenen een fijn vak. En dan een gezin en ambities in het werk: weinig tijd over voor iets anders.
Kort na 2000 ben ik bij de Muzerije begonnen met schilderen met olieverf bij Christ School. Vanaf 2014 volgde ik via Bint, onze lokale welzijnsclub, een schildercursus die door Anneke van Pinxteren werd verzorgd. Na de zomer van 2020 krijgt mijn ontwikkeling als schilder een versnelling: sinds september 2020 volg ik de schildersopleiding in Arendonk, België. Inmiddels het 2e jaar afgerond. Nog drie jaar te gaan.
Ik ben steeds vaker beelden uit de natuur van onze gemeente gaan fotograferen, om die foto’s vervolgens te gebruiken in tekeningen en schilderen van de natuur direct om mij heen.Alle tekeningen en schilderen die in de Litserborg in Den Dungen te zien zijn, zijn gemaakt in de periode september 2020 - juni 2022. Het is heerlijk om te ervaren hoe mooi en kleurrijk onze natuurlijke omgeving is. Voor mij gaat er veel rust en vertrouwen uit van bomen, planten en water. Tijdens het schilderen ervan hoor of zie ik niets anders. Van de Cd’s die ik opzet hoor ik meestal alleen het eerste nummer en het signaal dat de CD klaar is. De Meerse Plas, ik spreek zelf altijd over het Dungens Gat, is voor mij een enorm gevarieerd natuurgebied. Daar is altijd iets te zien, te horen of te ruiken. Leuk om in de Litserborg tekeningen en schilderijen te presenteren aan mensen die, veel langer dan ik, leven en wonen in Den Dungen en omgeving. Benieuwd naar jullie reacties!”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27081