Datum plaatsing: 10 juli 2022

Gesponsorde bloemenstroken


Gesponsorde bloemenstroken


Oss (Oss): Oss heeft een primeur te pakken. Het is de eerste gemeente in Nederland waar gesponsorde bloemenstroken komen op het platteland. Rotary Oss - Maasland is de eerste sponsor. Zij sponsort ruim 2,5 kilometer aan bloemenstroken voor de komende 5 jaar.

Sinds de coronacrisis is het platteland steeds meer in trek, stelt de agrarische organisatie ZLTO. Mensen fietsen of wandelen langs de akkers voor de omgeving, of om tot rust te komen. Volgens ZLTO is het dan ook belangrijk dat het platteland mooi, kleurrijk versierd wordt. En dat kan vanaf nu dus met gesponsorde bloemenstroken. ZLTO zegt dat de bloemen er niet alleen voor de sier komen, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit en het verbeteren van de bodem.

ZLTO hoopt dat meer sponsors een bloemenstrook in handen nemen. Voor 2500 euro per jaar krijgen sponsoren 5 jaar lang een hectare bloemenstrook. Al zijn kleinere projecten ook mogelijk. De sponsoring bestaat uit inzaai van het bloemenmengsel en een compensatievergoeding voor de boer omdat deze een strook van het land niet kan bewerken.

De bloemenstroken worden geplaatst op zichtlocaties en knooppunten langs routes en watergangen. Op woensdag 13 juli wordt de eerste gesponsorde strook feestelijk onthuld bij De Scharrelboerderij in Oss.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29349