Datum plaatsing: 16 juli 2022

Bouw Klokkenlaan officieel van start


Bouw Klokkenlaan officieel van start


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Met 3 daverende knallen is de bouw van 4 appartementencomplexen aan de Klokkenlaan in ’s-Hertogenbosch officieel van start gegaan. Op de plek van de voormalige Gabriëlschool is bouwbedrijf Van Wijnen, in opdracht van woningcorporatie Zayaz, gestart met de realisatie van in totaal 95 sociale huurappartementen. In 32 van deze appartementen gaat zorgorganisatie Philadelphia zorg bieden aan mensen met een verstandelijke beperking.

De bestuurders van Van Wijnen, Zayaz en Philadelphia gaven het startschot voor de bouw. Onder toeziend oog van omwonenden en toekomstige bewoners vlogen de confettislierten over de plek waar over een jaar 4 appartementencomplexen verrijzen.

De drie samenwerkingspartners hebben hun handen ineengeslagen om straks 63 toekomstbestendige, duurzame sociale huurappartementen en 32 zorgappartementen toe te voegen aan de stad. Mocht alles volgens plan verlopen dan zullen de appartementen in de zomer van 2023 worden opgeleverd.

Mohamed Acharki van Zayaz: “Maatschappelijk gezien een belangrijk project waarbij wonen, zorg en samenleven samenkomen. Tevens is er veel aandacht voor duurzame keuzes binnen het project met onder andere groene daken, zonnepanelen en ruimte voor biodiversiteit rondom de appartementen.”

Voor de bewoners van Philadelphia gaat met de 32 zorgappartementen een lang gekoesterde wens in vervulling. Regiodirecteur Diana Zijlmans: ‘Hiermee kunnen wij de bewoners van drie locaties hier in de buurt een moderne, levensloopbestendige woonplek bieden, waar ze een gewoon, eigen leven kunnen leiden. We zijn graag goede buren en onze bewoners kijken er naar uit om kennis te maken met de wijk en naar eigen kunnen bij te dragen aan prettig wonen aan de Klokkenlaan.’

Directeur Eric Raaphorst van bouwbedrijf Van Wijnen uit Rosmalen is trots dat zijn bedrijf dit project mag realiseren. ‘Al jaren werken we met veel plezier als partner samen met Zayaz, ook dit is hier weer een perfect voorbeeld van. Door het realiseren van 95 nieuwe sociale huurappartementen zorgen we wederom voor meer betaalbare woonruimte binnen ’s-Hertogenbosch.’

Foto: Directeur Van Wijnen Rosmalen Eric Raaphorst, Zayaz bestuurder Mohamed Acharki en Philadelphia regiodirecteur Diana Zijlmans [Update op basis van foto]

Over Zayaz
Zayaz is een Bossche woningcorporatie waar zo’n 130 mensen zich dagelijks actief inzetten om 30.000 mensen in de stad ’s-Hertogenbosch een thuis te bieden. De 13.000 woningen die wij verhuren en beheren, zijn de basis. Dit jaar levert Zayaz zo’n 500 nieuwbouwwoningen op. De komende vier jaar volgen er nog minimaal 1000. Hiermee voorziet Zayaz een grote groep woningzoekenden met lage en middeninkomens van een spiksplinternieuw thuis waar zij het rijk voor zichzelf hebben. De oplevering van deze nieuwbouwwoningen maakt onderdeel uit van de prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporaties heeft gemaakt. Deze zijn vastgelegd in de woonvisie waarin staat dat de Bossche corporaties tot 2030 minimaal 3150 nieuwe woningen aan de woningmarkt toevoegen. Zayaz neemt minstens de helft van dit aantal voor haar rekening. Met groot genoegen!

Over Philadelphia Zorg
Wij bieden meer dan 8.600 cliënten elke dag kansen om hun eigen leven te leiden. Zij wonen bij ons, krijgen intensieve zorg of ambulante begeleiding, komen om hun dag passend in te vullen, te werken te leren of om te logeren. We ondersteunen als het nodig is en durven los te laten als het kan. Ruim 7.500 medewerkers geven het vertrouwen om te groeien. Bij Philadelphia halen we het beste uit elkaar.

Over Van Wijnen
In 1907 is Van Wijnen begonnen met timmerwerk, inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de grootste ontwikkelende bouwers van Nederland. Vanuit 24 locaties zijn we altijd dichtbij. We hebben meer dan 115 jaar ervaring met het ontwikkelen, (ver-)bouwen, transformeren en onderhouden van vastgoed. Dit doen we met oog voor de toekomst. Zo creëren we gebouwen en omgevingen die de tijd aankunnen en die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Als betrokken vakliefhebbers kijken we voorbij de techniek. We zoeken in elke opgave de verbinding met bewoners, klanten en de directe omgeving. Zo staat ons werk nooit op zichzelf, maar houdt het voor zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk zijn waarde. Dat noemen we meer dan bouwen. Kijk voor meer informatie ook op vanwijnen.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14716