Datum plaatsing: 22 juli 2022 - Laatst gewijzigd: 22-07-2022 12:02:39

Oplevering 90 duurzame huurappartementen Vlietdijk


Oplevering 90 duurzame huurappartementen Vlietdijk


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op woensdag 20 juli was de officiële oplevering van de energiezuinige nieuwbouw van Klooster Vlietdijk in Rosmalen. Woningcorporatie Zayaz, gemeente ’s-Hertogenbosch en Hendriks Bouw en Ontwikkeling hieven samen met de bewoners het glas op de oplevering van dit imposante, gloednieuwe appartementencomplex.

Vlietdijk
De Vlietdijk vormt de verbinding tussen Rosmalen en de Groote Wielen. De 90 appartementen zijn verdeeld over vier woonclusters rondom een binnenhof. De woonclusters doen qua planopzet en materiaalgebruik denken aan de forse kloostercomplexen van vroeger. Het complex oogt robuust met een verfijnde detaillering en is ontworpen door Sietse Visser van architectenbureau Visser en Bouwman.

Duurzaam
Alle appartementen zijn op de toekomst voorbereid. Naast de zonnepanelen op de daken is er een warmte- en koudeinstallatie aangebracht, die de appartementen voorziet van warmte, warm water en in lichte mate koeling. Bestuurder Zayaz, Mohamed Acharki: “We zijn blij in een tijd van woningkrapte deze 90 nieuwe appartementen toe te kunnen voegen aan de woningvoorraad. Daar komt bij dat we door een veelheid aan energiebesparende maatregelen de woonlasten wat kunnen drukken. Denk aan extra isolatie, triple glas, ledverlichting, waterbesparende voorzieningen en per appartement 3 zonnepanelen die zijn aangesloten op de individuele elektrameter.”

Aanbod
De bouw is in april 2021 gestart en is soepel verlopen. Deze 90 sociale huurappartementen zijn een welkome aanvulling op het zeer krappe aanbod van woningen in de huidige markt. Vincent Hendriks, directeur Hendriks: “Het creëren van duurzame leefomgevingen zit stevig verankerd in onze missie: Hendriks maakt ’t voor generaties. We bouwen voor vandaag én morgen en dat zie je terug in ons denken en handelen.”
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28664