Datum plaatsing: 23 juli 2022

De Bossche Zomer laat je genieten!


De Bossche Zomer laat je genieten!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Voorstellingen op verrassende locaties in de stad, een Frans brocante markt op het Anne Frankplein, tientallen springkussens in het Prins Hendrikpark, jeu de boulen in de tuin van de Sint-Janskathedraal, sup-lessen op het Engelermeer, een pop-up terras met uitzicht op de vestingwerken en een strandtent midden in de Groote Wielen: Een greep uit de tientallen initiatieven die tot en met 4 september onder de noemer De Bossche Zomer kriskras in de gemeente plaatsvinden.

Een zomer zonder beperkingen

Huibert Wilschut, directeur De Bossche Zomer:
“De Bossche Zomer is in 2020, ten tijde van de eerste Corona golf, ontstaan als een overlevingsstrategie. We keken naar wat wél kon. Ontmoeting op een veilige manier werd mogelijk, en ruimte werd gebruikt in de hele gemeente. Met enorm veel creativiteit en veerkracht. De Bossche Zomer werd een begrip en vindt dit jaar alweer voor de 3e keer plaats, dit keer zonder beperkende RIVM maatregelen. Ook deze zomer wordt ruimte gegeven aan ondernemers, instellingen en bezoekers om bijzondere en verbindende initiatieven te presenteren op verrassende locaties, zogeheten hotspots. Initiatieven die ontmoetingen tot stand brengen, die ‘s-Hertogenbosch neerzetten als Cultuurstad van het Zuiden en die gezamenlijk een grote diversiteit aan doelgroepen aanspreken.”

Wethouder Mike van der Geld:
“Ook deze Bossche zomer bieden we iedereen weer verrassing en volop verschillende kleinschalige activiteiten, waarbij samenwerken en ontmoeting centraal staan. De Bossche Zomer zorgt voor een levendige stad, waar we met elkaar heel trots op mogen zijn. Dat we deze twee maanden weer zo’n boordevol programma weten neer te zetten met elkaar, samen met enorm veel ondernemers en partijen uit de stad. Voor iedereen die deze zomer hier in de stad/ in het land blijft.”

De Bossche Zomernacht
Hoewel beproefde succesvolle initiatieven niet uit het oog worden verloren, blijft De Bossche Zomer zich vernieuwen. Op vrijdag 2 september wordt De Bossche Zomernacht geïntroduceerd. In de avond van 2 september, tot na middernacht, vindt de afsluiting van De Bossche Zomer plaats. In verschillende winkels en musea in de stad worden pop-up podia gecreëerd waar je gratis tussen de strandstoelen kan kijken naar Bossche uitvoerenden: comedy, jazz, urban-art, kleinkunst, poëzie en meer. Om 23:30 uur sluit Theater Tol de nacht af. Net terug uit Mexico staan ze op de Markt en spelen ze hun unieke voorstelling ‘Pedaleando hacia el cielo’, een verbijsterend schouwspel waarbij de artiesten vooral boven het publiek spelen. De Bossche Zomernacht is gratis toegankelijk.

De Bossche Zomer 2022
Van 1 juli t/m 4 september 2022 vindt in gemeente ’s-Hertogenbosch de 3e editie van De Bossche Zomer plaats. Van culturele en sportieve activiteiten, historische bezienswaardigheden, Bourgondische cafés, verrassende winkels tot adembenemende natuur. In de binnenstad en in de wijken, voor validen en mindervaliden, voor jong en oud. Samengebracht op verschillende hotspots, verspreid door de gemeente. Welkom @De Bossche Zomer!

Bekijk de agenda op de website van De Bossche Zomer.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15406