Datum plaatsing: 27 juli 2022

La Vuelta Holanda in ‘s-Hertogenbosch


La Vuelta Holanda in ‘s-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activiteitenprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken! #vamosholanda

's-Hertogenbosch is tijdens de tweede etappe van de Spaanse wielerkoers het startdecor. Op 20 augustus vertrekt de groep profwielrenners vanaf de Citadel voor een 183 km lange tocht naar Utrecht. Om 13.15 uur is de start. Het peloton rijdt 7,8 kilometer geneutraliseerd door de binnenstad, het Paleiskwartier en Veemarktkwartier. Tijdens deze 7,8 kilometer fietsen de wielrenners zo’n 15 km/h. Vanaf de Brabanthallen begint de officiële wedstrijd. Dit is om 13.33 uur. Dan fietst het peloton met hoge snelheid via een deel van de Zuidwaterlinie richting de Amerongse Berg. Rond 17.00 uur finishen ze in Utrecht.

Iedereen is welkom langs de route om de reclamekaravaan en het peloton voorbij te zien komen!

Vier het Spaanse feest met ons mee!

Maar hier blijft het niet bij. ‘s-Hertogenbosch kleurt rood-geel op deze bijzondere dag! Breng een bezoek aan ‘Festival La Vuelta Holanda por favor’. Dit is een gratis festival voor jong en oud op het parkeerterrein in de Prins Bernhardstraat. Met gratis activiteiten, lekker eten & drinken en natuurlijk live uitzending van de koers. Daarnaast is er ook een bijzonder literair-muzikaal programma in de Toonzaal van Willem Twee.

Alvast een kleine greep uit de festivalactiviteiten:
- Graffiti workshops door Kings of Colors
- Team Jumbo-Visma Academy Truck
- Workshops flamencodansen voor kinderen door Flamencolé
- Pumptrack
- BMX demonstratie
- DrumTastic op skippyballen
- Fietsen met ouderen op duofietsen met Stichting Fietsmaatjes
- Feestelijk avondprogramma met diverse artiesten

Alle informatie vind je op de website van Visit Den Bosch.
O.a. over de start op de Citadel, het volledige festivalprogramma en praktische zaken zoals bereikbaarheid & mobiliteit.

Kom op zaterdag 20 augustus naar de Prins Bernhardstraat en geniet van dit Spaanse feest! #VamosShertogenbosch!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11961