Datum plaatsing: 24 juli 2022

Goedkoop sporten in Maasland? Bekijk onze 5 tips!


Goedkoop sporten in Maasland? Bekijk onze 5 tips!


Regio (Regionaal): Wil je graag wat fitter worden, maar heb je geen ruim sportbudget? Thuisinhetnieuws.nl heeft een aantal tips voor je verzameld, sporten hoeft namelijk niet duur te zijn.

Tip 1: Wat is er nu goedkoper dan gratis? Hardlopen in Maasland
Heb je geen voorkeur voor een bepaalde sport en gaat het puur om extra beweging? Dan is hardlopen een goede optie voor jou wat betreft goedkoop sporten in Maasland. Hardlopen heeft diverse voordelen:
• Het is uiteraard gratis. Je hoeft geen contributies/abonnementen te betalen. De enige investeringen zijn goede hardloopschoenen en sportkleding.
• Je bent niet gebonden aan vaste (les)tijden, dus je kunt zelf bepalen wanneer en hoe laat je gaat.
• Het is in de buurt. Je kunt vanaf je huis gelijk van start gaan.

Als je een beginnende hardloper bent, is het verstandig om wat vooronderzoek naar loopschema’s te doen. Hiermee voorkom je dat je te hard van start gaat en/of blessures oploopt.
En als je op zoek bent naar mooie hardlooproutes in of rondom Maasland, kun je deze ook makkelijk online vinden.

Tip 2: Maasland is fietsland
Fietsen is een ander gratis alternatief om goedkoop te sporten in Maasland, tenminste als je al een goede fiets hebt. Je kunt het rustig aanpakken met een normale stadsfiets of juist wat intensiever met een mountainbike. Fietsen heeft dezelfde genoemde voordelen als hardlopen.

Tip 3: Goedkoop sporten in Maasland bij Basic Fit Maassluis
De beste manier om meerdere spieren te trainen is uiteraard fitness. Je kunt natuurlijk thuis oefeningen doen, maar in de fitnesszaal heb je zowel alle benodigde apparatuur als professionele begeleiding. Je kunt in Maasland goedkoop sporten bij Basic Fit Maassluis. Je betaalt dan nog geen twee tientjes per vier weken en krijgt bij een jaarabonnement ook nog 2 weken gratis.

Tip 4: Zwemmen in Bacard…water
Een goede manier om fitter te worden, is baantjes trekken in het zwembad en het is het is ook nog een manier van goedkoop sporten in Maasland. De entreeprijzen van zwembaden vallen namelijk erg mee en je kunt ook vaak een voordelige strippenkaart kopen.

Tip 5: Kies de goedkoopste sporten om goedkoop te sporten in Maasland
Wil je liever een (team)sport beoefenen, dan kun je kijken of je een leuke voetbal- of tennisclub kunt vinden in Maasland. Volgens onderzoek van het Mulier Instituut zijn dit namelijk de twee goedkoopste sporten. Het blijft nog wel de duurste optie van onze tips, want naast contributie moet je natuurlijk ook kijken naar de kosten van benodigd materiaal en eventuele lessen en competitie/wedstrijden.

Extra tip: combineer sport met een eiwitshake en goede voeding
Als je fitter wilt worden en meer gaat sporten, is ook je voedingspatroon van belang. Je kunt bewegen wat je wilt, maar als je voeding hier niet op aansluit, heeft dit weinig nut.
Gezond(er) eten en minder snacken vormt al een goede basis en om je extra te helpen, zijn er ook eiwitshakes. Deze eiwitshakes worden vaak door sporters gebruikt. Eiwitten zorgen namelijk voor zowel het opbouwen van spiermassa als het spierherstel na een hoge inspanning. Bovendien geven eiwitten je een vol gevoel, zodat je minder snel weer trek krijgt. Benieuwd wat voor jou de beste eiwitshake is? Er zijn veel websites die alle eiwitshakes vergelijken op prijs, kwaliteit en smaak. Waar de ene eiwitshake het beste is voor afvallen, gebruik je de ander om aan te komen. Koop er nooit zomaar een zonder te vergelijken, anders werk je je eigen sportdoel misschien wel tegen.

Hopelijk hebben de tips van onze sportieve redactie je geholpen om in beweging te komen. Zoals je ziet, zijn veel aantrekkelijke mogelijkheden om gratis of goedkoop te kunnen sporten in Maasland en omgeving.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16911