Datum plaatsing: 28 juli 2022

Boelens de Gruyter levert eerste 62 woningen op aan Zayaz


Boelens de Gruyter levert eerste 62 woningen op aan Zayaz


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en bouwbedrijf Janssen de Jong Bouw hebben de 62 sociale huurwoningen opgeleverd die het voor woningcorporatie Zayaz in het centrum van Den Bosch ontwikkelden. Dat is enkele maanden eerder dan gepland. Ook de 158 huurappartementen (middensegment en vrije sector) zijn naar verwachting eerder klaar. Deze woningen worden aan het eind van het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT).

Wethouder Pieter Paul Slikker van wonen, zorg en bestuurlijke vernieuwing was vrijdag 22 juli aanwezig bij de feestelijke oplevering. De appartementen zijn onderdeel van project Amadeiro, de herontwikkeling van de voormalige telefooncentrale van KPN tot woningen en kantoren. De locatie was voorheen een gesloten enclave, maar wordt een levendig en (openbaar) toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. De naam Amadeiro is een verwijzing naar de gelijknamige prins carnaval van Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens carnaval heet. Dit deel van het plan is ontworpen door Hilberink Bosch Architecten.

Veel tijd bespaard
“Door een goede samenwerking tussen alle partijen is dit nieuwe stukje binnenstad een paar maanden eerder af”, aldus Rogier Rombouts, adjunct-directeur Zuid van Boelens de Gruyter. “We hebben vooraf met de archeologen, architecten, aannemer en constructeur bij elkaar gezeten om te bepalen hoe we zo goed mogelijk samen konden werken. Daardoor konden we veel dingen parallel doen en is veel tijd bespaard. En dat in een periode vol uitdagingen, waaronder corona, tekort aan materialen en mankracht.”

Het project bestaat uit vier delen: de 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, de renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage.

Duurzaam
De appartementen die nu als eerste worden opgeleverd voor Zayaz zijn 1-kamerappartementen, bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het complex is gasloos en zeer goed geďsoleerd. De vloerverwarming en warmwatervoorziening van de woningen wordt collectief verzorgd. “We kijken ernaar uit om deze betaalbare en duurzame woningen op deze prachtige plek in de binnenstad te kunnen toevoegen. Samen met de overige geplande 432 woningen dit jaar, kunnen we dit jaar zo’n 500 huishoudens een thuis bieden. Een heel mooi aantal!”, aldus Mohamed Acharki, bestuurder Zayaz woningcorporatie.

Over Zayaz
Zayaz is een Bossche woningcorporatie waar zo’n 130 mensen zich dagelijks actief inzetten om 30.000 mensen in de stad Den Bosch een thuis te bieden. De 13.000 woningen die wij verhuren en beheren, zijn de basis. Dit jaar levert Zayaz zo’n 500 nieuwbouwwoningen op. De komende vier jaar volgen er nog minimaal 1000. Hiermee voorziet Zayaz een grote groep woningzoekenden met lage en middeninkomens van een spiksplinternieuw thuis waar zij het rijk voor zichzelf hebben. De oplevering van deze nieuwbouwwoningen maakt onderdeel uit van de prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporaties heeft gemaakt. Deze zijn vastgelegd in de woonvisie waarin staat dat de Bossche corporaties tot 2030 minimaal 3150 nieuwe woningen aan de woningmarkt toevoegen. Zayaz neemt minstens de helft van dit aantal voor haar rekening.

Over Boelens de Gruyter
Boelens de Gruyter is een projectontwikkelaar met een breed scala aan projecten. Van grootschalige woon- en kantoorontwikkelingen tot distributiecentra. De ontwikkelingen kenmerken zich door een sterke focus op de gebruikers en de verbinding met de omgeving. Het gebouw is pas het begin voor de ontwikkelaar. De echte waarde zit in zijn functie, wat erin en omheen gebeurt. Daarbij wordt eerst gekeken naar wat er al is: wat kan er behouden worden en waar kan op voort worden gebouwd. Hierin staat de mens centraal: als we mensen beter begrijpen, maken we betere gebouwen. Voorbeelden van projecten zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en het Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. Maar ook de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in ‘s-Hertogenbosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14846