Datum plaatsing: 29 juli 2022 - Laatst gewijzigd: 27-07-2022 16:54:28

Hooghuis-school De Singel kijkt terug op geslaagde inzameling voor Hulphond Nederland


Hooghuis-school De Singel kijkt terug op geslaagde inzameling voor Hulphond Nederland


Oss (Oss): Ieder jaar maakt Het Hooghuis De Singel zich hard voor een goed doel, door verschillende inzamelingsacties te organiseren. Dit keer kozen de leerlingen Hulphond Nederland, waar ze samen een mooi bedrag van 2.529,70 euro voor ophaalden.

Nieuwe hulphond voor de stichting
De cheque van 2.529,70 euro werd woensdag 20 juli door de leerlingen overhandigd aan Patricia Reijkers, die deze namens Hulphond Nederland in ontvangst nam. Als stichting zet Hulphond Nederland zich in voor mensen met en fysieke of geestelijke zorgvraag, door hen te ondersteunen met een hulphond en systemische ervaringsgerichte therapie. “Met het bedrag dat opgehaald is kunnen we weer een hulphond aannemen en de 1-jarige opleiding financieren”, vertelt Patricia enthousiast.

Alles uit de kast
Om het mooie bedrag bij elkaar te krijgen staken de leerlingen en medewerkers de handen flink uit de mouwen. Er werden vogelhuisjes getimmerd, droogboeketten geschikt, en volop kaarten en tassen gemaakt; allemaal voor de verkoop. De school organiseerde zelfs een heuse kledingmarkt, waarvoor de leerlingen kleding inzamelden, uitzochten en weer doorverkochten. Zoals voorgaande jaren ging ook de opbrengst van de schoolkantine volledig in de donatiekist.

Echt onderdeel van de maatschappij
De Singel is een school voor praktijkonderwijs. In echte leersituaties doen de jongeren belangrijke ervaringen op voor hun toekomst. Extra leuk wordt het, wanneer je met die inspanning een prachtige bijdrage levert aan de maatschappij! De leerlingen zijn trots op het resultaat en Patricia besluit: “Hulphond Nederland houdt het komende jaar contact, zodat de leerlingen ook zien wat er met de opbrengst wordt bereikt.”

Op de foto van links naar rechts: Lynn van Rodijnen, Tanja van de Greef, Cindy Josemanders en Patricia Reijkers.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28297