Datum plaatsing: 27 augustus 2022 - Laatst gewijzigd: 07-09-2022 13:31:53

Rosmalen feest voor iedereen


Rosmalen feest voor iedereen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op zondag 18 september is er tussen 13.00 en 18.30 uur van alles te beleven in het centrum van Rosmalen. Behalve dat natuurlijk alle winkels gewoon open zijn is er ook een bruisend programma dat door de jarige HEVO voor iedereen in Rosmalen is georganiseerd. Op De Driesprong, op een groot podium bij De Kentering, op het pleintje voor de Lidl en de straten die ertussenin liggen zijn er tal van activiteiten, demonstraties, optredens en andere leuke dingen.

Door Herman van Dinther

Wanneer je ziet wat de organisatie allemaal uit de kast haalt dan heb je niet in de gaten dat het om een 70-jarige afzender gaat. Er is alles aan gedaan om er een heel afwisselende en mooie middag van te maken waar iedereen, van welke leeftijd of met welke smaak dan ook, veel plezier aan kan beleven.
Zo is er een soort Montmartre-pleintje ingericht waar kunstenaars van KuBra met bezoekers aan de slag gaan om samen iets kunstigs te creëren.
Uit Liempde is er de groep ‘Trug in den tèd’ met nostalgisch en historisch materiaal. Er zijn allerlei informatiestands, demonstraties door verschillende geledingen van HEVO, een kunstmarkt met 25 stands, er is muziek, veel muziek met Da Capo, het HEVO-koor, harmonie Sint Cecilia, zangkoor de Zangtoffels, de band van het Rodenborchcollege en Wiljo en Kimberley van Nuland als Duo Cocktail.

Twee keer NOAH
Het is puur toeval maar de organisatie contracteerde twee verschillende acts die absoluut niet vergelijkbaar zijn maar wel dezelfde naam hebben.
Het gaat om de Duitse acrobaat die internationaal vermaard is en drie keer zijn spectaculaire act brengt. Noah is een slome duikelaar en tevens een briljant acrobaat die wel van een borreltje op zijn tijd houdt. Aparte combinatie dus. Hij heeft een lantaarnpaal van wel 6 meter bij zich, maar deze is erg flexibel. Noah heeft de neiging na het nuttigen van een drankje de hoogte op te zoeken. De top van de paal en hij schieten alle kanten op. Let op uw spullen en uw gezelschap: Noah moet zich soms aan de gekste dingen vastgrijpen om zich niet-staande te houden. Als dat maar goed gaat, het publiek houdt in elk geval zijn hart vast.

Geweldige band
De andere NOAH is de coverband die bijzonder populair is en het hele jaar door op veel podia staat. Dat het de organisatie van Rosmalen Feest is gelukt om hen vast te leggen mag bijzonder genoemd worden want de agenda van NOAH staat het hele jaar hartstikke vol. Gek is dat niet want de band speelt werkelijk de pannen van het dak en heeft een repertoire dat niet alleen jongeren aanspreekt. Daar zit ook de kracht van deze NOAH, hun muziek verveelt nooit, het is altijd weer jammer wanneer de laatste noten klinken. Het is bijna een voorrecht om een optreden van NOAH te kunnen bijwonen. Zij staan op het grote podium van de Stichting Podium Rosmalen op het plein voor De Kentering. Zij treden op tussen 15.00 en 18.30 uur. Tijdens hun pauzes hoor je DJ’s van Satisfaction Rosmalen.

Foto: De coverband NOAH is heel populairUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13573