Datum plaatsing: 12 september 2022 - Laatst gewijzigd: 02-09-2022 14:43:43

Beleef het Kanaalpark


Beleef het Kanaalpark


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op zondag 18 september 2022 wordt de 5e editie van de Dag van het Kanaalpark gehouden op Hof Eyghentijds. De ondernemers van Eyghentijds zetten die dag hun deur open en organiseren leuke activiteiten. Er zijn kinderactiviteiten waaronder een spannende speurtocht en op het terras kunt u smullen van het Eyghen vlees van de boerderij op de BBQ. Het IVN organiseert o.a. een aantal excursies door het Kanaalpark.

Maximale 10 hardloopwedstrijd
Voor het eerst wordt er samengewerkt met de hardloopwedstrijd Maximale 10. Op 18 september om half 4 wordt het startschot bij Hof Eyghentijds gegeven voor deze leuke hardloopwedstrijd. De prijsuitreiking vindt daarna plaats op het terras. De opbrengst van de inschrijvingen komt ten goede aan Stichting Eyghentijds. We hopen dat de bezoekers van de Kanaalparkdag de hardlopers flink aan zullen moedigen.

Natuur dichtbij huis
Een aantal jaren geleden ontstond het Kanaalpark, naast het nieuwe Maximakanaal, tussen Rosmalen en Empel. Een natuurgebied waar Rode Geus runderen en Konikpaarden grazen. Bijzonder is de beek, die de Aa verbindt met de Maas. Nu de natuur hier al een aantal jaren haar gang mag gaan, worden steeds meer bijzondere vogels, planten en insecten gezien. Laat u tijdens de Dag van het Kanaalpark verwonderen over dit mooie, bijzondere stukje natuur, zo dicht bij de stad!
De Kanaalparkwachters vertellen u alles over dit mooie gebied en Gemeente s-Hertogenbosch heeft een stand met de toekomstplannen voor het Kanaalpark. Voedselbos Woest laat de vorderingen zien van het aanleggen van het voedselbos.

De Ondernemers van Eyghentijds
De diverse bedrijven die gevestigd zijn in Hof Eyghentijds zetten de deuren open en geven demonstraties en organiseren activiteiten, o.a. Muziekschool Iterson, Kinderdagverblijf Naar de Boerderij, Uit jezelf Kindertherapie, Dagbesteding Bij Elkaar, Pure Flavor koffiebranderij en nog veel meer.

Programma
Het volledige programma vindt u op: www.hofeyghentijds.nl

Een compleet dagje uit voor het hele gezin
De dag wordt gehouden op en rond Stadsboerderij Eyghentijds te Rosmalen en is van 11.00 t/m 19.00 uur gratis toegankelijk.
Er kan beperkt gratis geparkeerd worden. We vragen u zoveel mogelijk met de fiets of de bus te komen (er is een bushalte voor de deur, Halte Blauwe Sluisweg, bus 4)

Volg het Kanaalpark op Twitter, Facebook en Instagram. Tag je mooiste fotos op Twitter en Instagram met #kanaalparkrosmalen #dagvanhetkanaalpark, dan delen wij ze.
Er worden die dag fotos gemaakt voor op onze social media.

OVERZICHT ACTIVITEITEN DAG VAN HET KANAALPARK 18 SEPTEMBER

Hof Eyghentijds
Op het terras kunt u het heerlijke biologische vlees van de Eyghen boerderij kopen en proeven. De BBQ staat aan. En er zijn belegde broodjes en drankjes verkrijgbaar.
Knuffelen met varkentjes
De vrijwilligers geven uitleg over het telen van groenten bij de kas
www.hofeyghentijds.nl

Kinderspeurtocht
Bij een spannende speurtocht ontdek je de natuur rondom de boerderij. Diverse deelnemende partijen organiseren een activiteit. Als de stempelkaart vol is, ontvang je een leuke prijs.
Volgens mij voel ik iets lopen... Het is in mijn broekspijp gekropen en wandelt naar boven... Over mijn benen, over mijn buik, over mijn schouders in mijn nek! Hallo meneer Spin! Ik geef je een dikke knuffel! Ga je mee op safari bij Hof Eyghentijds?


Free Nature/Het Kanaalpark
Uitleg over de grote grazers, de natuur in het Kanaalpark en de struintochten die regelmatig georganiseerd worden.
www.freenature.nl

Gemeente s -Hertogenbosch
De gemeente laat de toekomstige plannen voor het Kanaalpark zien. Hoe past het Kanaalpark binnen de ambitie dat alle inwoners van de gemeente op loop- of fietsafstand van huis kunnen genieten van groen/natuur.
www.s-hertogenbosch.nl

IVN s-Hertogenbosch
Het IVN organiseert natuurwandelingen door het Kanaalpark. De vogelwerkgroep staat met telescopen langs de route om naar watervogels te kunnen kijken.
De start van de wandelingen is bij de IVN kraam om 12, 14 en 16 uur. De wandelingen duren ca 1 uur. www.ivn-s-hertogenbosch.nl

Maximale 10
Voor het eerst wordt er samengewerkt met de hardloopwedstrijd Maximale 10.
Om half 4 wordt het startschot bij Hof Eyghentijds gegeven voor deze leuke hardloopwedstrijd. De prijsuitreiking vindt daarna plaats op het terras. De opbrengst van de inschrijvingen komt ten goede aan Stichting Eyghentijds.
We hopen dat de bezoekers van de Kanaalparkdag de hardlopers flink aan zullen moedigen.
Inschrijven voor de Maximale 10 via: https://inschrijven.nl/form/2022091851289-nl

Voedselbos Woest
Met een burgerinitiatief laten we zien dat het kn: voedsel verbouwen, recreren, bio-diversiteit verhogen n de bodem verbeteren. We willen dat zoveel mogelijk mensen dit zelf kunnen ervaren, dus daarom wordt Voedselbos Woest een openbaar voedselbos. Jong en oud kunnen zelf zien, proeven en ervaren dat dit k een manier is om je voedsel te verbouwen. Samenwerken met en gebruik van de natuur staat hier voorop.
Rondleidingen door het voedselbos
Maken van bloemzaadbommen van Kanaalpark-klei
www.voedselboswoest.nl

Koffiebranderij Pure Flavor
Pure Flavor is een jong en dynamisch bedrijf met passie voor koffie en wijn. Met veel plezier en aandacht selecteren wij de beste koffiebonen en de mooiste wijnen uit de Oude en Nieuwe Wereld, zodat u en uw gasten kunnen genieten van meer dan alleen een kop koffie of een glas wijn. Hof Eyghentijds schenkt in hun horeca gelegenheid onze koffie.
We branden de hele dag door verse koffie. U kunt het proces van dichtbij bekijken
Verkoop van wijn, koffiebonen en diverse leuke pakketjes.
www.pureflavor.nl

Psychologiepraktijk Hedi van der Leeden
Een goed gesprek.....wat is dat dan? Dat maakt eigenlijk niet uit, dat is vooral je eigen beleving. Meestal ervaar je dat als er naar je geluisterd wordt zonder te oordelen, ook als je een andere mening hebt. Oprecht interesse hebben in elkaar is dan genoeg.
Ik kijk er naar uit om met je in gesprek te gaan, dus van harte uitgenodigd.
www.hedivanderleeden.nl

NDE-centrum Het Groene Pad
Het Groene Pad verzorgt al ruim 20 jaar Natuur- en Milieu- Educatie voor scholen in de regio s-Hertogenbosch. Betekenisvolle Ervaringen! Dat willen we leerlingen mee laten maken door scholen uitdagend en ervaringsgericht natuur en milieu onderwijs aan te bieden.
Dit betekent dat leerlingen naar buiten gaan en zelf onderzoek doen in de natuur of in de klas met materialen aan de slag gaan.
Kinderen gaan kriebelbeestjes ontdekken met schepjes en loeppotjes om naar verschillende diertjes te gaan speuren en ontdekken.
www.hetgroenepad.nl

Ergotherapie Praktisch!
Ergotherapie helpt u om meer zelfstandigheid te krijgen in de activiteiten die u belangrijk vindt! Ergotherapie kan iets betekenen voor mensen met chronische vermoeidheid/en of pijn, voor kwetsbaar ouderen (langer zelfstandig thuis blijven wonen/valpreventie/dementie/mobiliteit in en/of rond thuis). Denk aan aanpassingen van de omgeving, of de activiteiten op een andere manier uitvoeren (ergonomische houding, activiteiten verdelen op de dag/de week, etc.).
Informatie over Ergotherapie
We verloten 2 gratis intakes voor ergotherapie onder de belangstellenden
www.ergotherapiepraktisch.nl

Kinderdagverblijf Naar de Boerderij
Biedt dagopvang van 0 tot 4 jaar. Kleinschalig en huiselijk in het buitengebied van Rosmalen.
Rondleidingen door en informatie over het kinderdagverblijf
https://kinderdagverblijfnaardeboerderij.nl

De Schatten Van
De Schatten Van is een webshop met tweedehands kinderkleding en speelgoed. Je vindt hier mooie en veel duurzame merkkleding van goede kwaliteit. Je kunt hier ook jouw kinderkleding inbrengen en laten verkopen.
Wij zijn aanwezig met een kraam met mooie kinderkleding en speelgoed
www.deschattenvan.nl

Uit Jezelf Kindertherapie
Ben je of ken je een kind dat niet lekker in zn vel zit? Een kind dat zich thuis of op school niet begrepen voelt en dat uit in boosheid, verdriet of verlegenheid? Ieder kind komt zichzelf tegen in het ontdekken van zijn/haar unieke karakter en eigenschappen. Dat brengt mooie en soms lastige opgaven met zich mee, voor zowel het kind als de ouders. Kun je daar hulp bij gebruiken? Uit Jezelf is er voor ouders en kinderen van 4 t/m 12 jaar, die willen ervaren dat er k voor hun probleem een oplossing is.

Informatie over de kindertherapie.
Verkennend gesprek van 15 minuten voor ouders en kinderen (dit vindt wegens privacy plaats in de praktijk). Inschrijven bij de kraam tussen 11 en 17 uur
www.uitjezelfkindertherapie.nl

Muziekschool Van Iterson Mziek
Bij deze zelfstandige muziekschool kan je wekelijks muziekles krijgen. Kom vrijblijvend kennismaken met ons en je instrument naar keuze.
www.vanitersonmuziek.nl

Kracht van Samen
Kracht van Samen presenteert zich met:
Een leuke stand met informatie over het aanbod van Kracht van Samen zoals; een ontmoetingscirkel, bewustzijnsdag en ons individuele aanbod; CranioSacraal, Acces Bars, meditaties, massages e.d.
Interessante kortingsacties als je je op de Dag van het Kanaalpark inschrijft voor n van onze fantastische workshops: kindermassage, moodboard maken, opstellingen, stilte wandelingen, meditatief schilderen, mindfull kleien en de wekelijkse meditatie ochtend.
Een verrassend voelspel voor de kinderen.
Verkoop van kleine edelsteentjes.
Een massage van 15 minuten voor 8,00.
En bij de stand is er een leuke win-actie.
https://kracht-van-samen.nl

Tuinderij t Wild
Tuinderij t Wild is een zelfoogsttuinderij, waar jong en oud zelf zijn of haar op biologische wijze geteelde groenten kan komen oogsten.
Wij verkopen zelfgeteelde producten en geven informatie over de tuinderij.

Vivent Dagbesteding Bij Elkaar
De zorgprofessionals en enthousiaste vrijwilligers bieden een prettige sfeer voor ouderen met dementie. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden. Er kan zelf gekozen worden wat men tijdens de dagbesteding wilt doen.
www.vivent.nl/thuiszorg/dagbesteding

Krijg de kleertjes
Krijg de Kleertjes is een organisatie waar duurzaamheid en hergebruik, van met name kinderkleding, centraal staan. Je kunt online of op locatie (gratis) kinderkleding en (gratis) speelgoed ruilen. Goed voor het milieu, het klimaat n vooral goed voor de portemonnee!
Wij zijn aanwezig tussen 11.00 en 14.00 uur. Kom je gezellig langs om kleertjes (maat 50 t/m 110) te ruilen? Je kunt maximaal 1 big shopper met kleding/speelgoed inleveren.
www.krijgdekleertjes.nl

Fietsmaatjes
Heeft u een beperking of een tijdelijke blessure waardoor u niet meer zelfstandig kunt fietsen? Bent u op leeftijd waardoor u zich onzeker voelt op de fiets? Zou u graag samen met iemand willen fietsen? Houdt u van buiten zijn en kunt u goed fietsen en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Dan is Fietsmaatjes iets voor u!
Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Onze gasten kunnen of fietsen liever niet meer zelfstandig; met hun fietsmaatje kunnen zij samen fietsen! Samen hebben de fietsmaatjes gezellig contact, genieten van hun eigen omgeving en zijn gezond in beweging.
https://fietsmaatjesdenbosch.nl/

Het Groene Woud
Natuur, landschap en erfgoed staan centraal binnen Stichting Landschap Het Groene Woud. We richten ons op het versterken van de kwaliteit van natuur en landschap en het vergroten van kennis, belangstelling en enthousiasme. Hoe? Door het faciliteren van initiatieven, met wandel- en fietsroutes, publieksacties, met onderzoek en publicaties. Vanuit ons eigen Landschapsfonds helpen we passende initiatieven ook financieel op weg. Het Groene Woud heeft al honderden projecten gerealiseerd die bijdragen aan een duurzame en aangename leefomgeving. Onze gezamenlijke leefomgeving!
www.hetgroenewoud.com


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31248