Datum plaatsing: 11 augustus 2022

Team Jumbo-Visma en La Vuelta Holanda slaan handen ineen


Team Jumbo-Visma en La Vuelta Holanda slaan handen ineen


Regio (Regionaal): Wielerfans en actieve fietsers kunnen rekenen op een unieke La Vuelta-beleving in Nederland. Team Jumbo-Visma en La Vuelta Holanda slaan de handen ineen om iedere wielerliefhebber de start van de Ronde van Spanje optimaal te laten beleven.

Dikke Banden Races
In aanloop naar de start van La Vuelta op 19 augustus kan de jeugd kennismaken met de wielersport door deel te nemen aan Dikke Banden Races, georganiseerd door de Team Jumbo-Visma Academy. Het Ready2Race-programma van de Academy heeft als doel om een toekomstige Nederlandse Vuelta-winnaar op te leiden. Niet alleen in Utrecht, Breda en 's-Hertogenbosch kan de jeugd aan de slag, in alle doorkomstgemeenten van de drie etappes in Nederland worden Dikke Banden Races gehouden. Als kers op de taart kunnen deelnemers zich kwalificeren voor een grote finale die plaatsvindt op het officiële parcours van de tweede etappe in Utrecht.

"We delen de ambitie om zoveel mogelijk jeugd kennis te laten maken met de fiets. De Dikke Banden Races sluiten hier uitstekend bij aan. Op die manier kunnen kinderen kennismaken met fietsen als sport. Hopelijk levert het op termijn heel veel nieuwe renners op die voor blijvend wielersucces in Nederland zorgen", aldus projectdirecteur Simone Richardson.

Fanactiviteiten
Een ontmoeting met een renner, een kijkje in de ploegleiderswagen, fietsen op een simulator, een cursus bandenwisselen, de laatste nieuwe shirts aanschaffen: het is straks allemaal mogelijk in de Team Jumbo-Visma Fanzone in de Jaarbeurs. Tijdens de ploegentijdrit op 19 augustus wordt daar een zone ingericht die boordevol fanactiviteiten staat. Team Jumbo-Visma verzorgt dit evenement, samen met de partners van La Vuelta Holanda. Ook op de andere etappedagen worden er op kleinere schaal activiteiten opgezet rondom de finishlocaties.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: "Het is uniek dat een ploeg en wedstrijdorganisatie op deze manier samenwerken. Gezamenlijk zijn we hopelijk in staat om alle Nederlanders enthousiast te maken voor de start van La Vuelta in Nederland. Het is voor ons als ploeg natuurlijk ook heel speciaal om in eigen land te kunnen starten. Daar willen we een groot feest van maken."

Langdurige samenwerking
Team Jumbo-Visma en BrabantSport (founding partner van La Vuelta Holanda) hebben ook een structureel partnership. Via Cycling ClassNL (Team Jumbo-Visma, KNWU en NOC*NSF) werken beide partijen sinds begin dit jaar samen om jeugd kennis te laten maken met de wielersport, de doorstroom van talenten te bevorderen en kennisdeling tussen verenigingen te stimuleren. Zichtbare resultaten hiervan zijn de scholenclinics, open trainingen en Ready2Race events die Team Jumbo-Visma en BrabantSport gezamenlijk organiseren.

Programma
Het etappeschema van La Vuelta in Nederland ziet er als volgt uit:
donderdag 18 augustus: Ploegenpresentatie in Utrecht
vrijdag 19 augustus: Ploegentijdrit in Utrecht
zaterdag 20 augustus: Etappe 's-Hertogenbosch – Utrecht
zondag 21 augustus: Etappe Breda – Breda

Voor het complete programma van alle Dikke Banden Races en de overige 200 activiteiten die in aanloop naar de start worden georganiseerd: www.lavueltaholanda.com/evenementen/
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.11838