Datum plaatsing: 06 augustus 2022

In 5 stappen een watervriendelijke tuin


In 5 stappen een watervriendelijke tuin


Regio (Regionaal): Wil je zelf aan de slag met een watervriendelijke tuin? Zo pak je het aan:

1. Bepaal jouw ideale watervriendelijke oplossing.
Een groen dak, regenton, wadi en infiltratiekrat hebben allemaal hun eigen voordelen. Bedenk wat voor jou belangrijk is en hoe je dit toepast in je woning of tuin.
2. Schakel een specialist in.
Gespecialiseerde bedrijven helpen je om in te schatten of een
watervriendelijke oplossing haalbaar is voor jou. Handig, want zo zit je zeker goed.
3. Vraag offertes aan of bereid je voor.
Vraag offertes aan bij specialisten en kies de beste aanbieding. Ben je zelf handig? Maak dan een plan van aanpak om je watervriendelijke oplossing te realiseren.
4. Zoek uit of je een vergunning nodig hebt.
Wil je een groen dak aanleggen? Dan heb je misschien een vergunning nodig. Meestal hoeft dit alleen als je groene dak meer dan 200 kilo per m2 weegt. Vraag dit na bij je gemeente.
5. Check of je subsidie kunt krijgen.
Sommige gemeenten hebben eigen subsidieregelingen. Check of je hiervoor in aanmerking komt. Je kunt deze subsidie combineren met die van waterschap Aa en Maas. Zo ben je nóg voordeliger uit.

Waarom watervriendelijk? Dit zijn de voordelen:
Een groen dak zorgt voor een lager energieverbruik en dus voor lagere kosten. Met een regenton hoef je geen kraanwater meer te gebruiken voor je planten. Zo bespaar je kosten.
Er ontstaat minder wateroverlast op straat, in huis en in de tuin. Door af te koppelen gaat regenwater rechtstreeks de grond in. Dat is goed voor de natuur en scheelt in de kosten van zuivering. Meer groen in je wijk zorgt voor een gezondere leefomgeving en meer woonplezier. Ben je ondernemer? Duurzaam ondernemen draagt positief bij aan je imago.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27702