Datum plaatsing: 07 augustus 2022

Open Monumentendag met thema Duurzaamheid


Open Monumentendag met thema Duurzaamheid


Oss (Oss): Met het thema duurzaamheid denk je misschien niet meteen aan een monument. Toch kunnen we veel leren van monumenten. 10 en 11 september is het Open Monumentendag. Oss Schakelt Door besteedt in augustus aandacht aan wat je kunt leren van monumenten over energiebesparing.

Energiegebruik
Tegenwoordig hebben we grote ramen in onze doorzonwoningen, maar monumenten hebben vaak kleine ramen. Dit is energiebesparend. Waar we nu koelkasten hebben, gebruiken monumenten nog steeds hun kelder. Dit is ook energiebesparend.

Herbestemmen
Oss Schakelt Door geeft voorbeelden van monumenten die een herbestemming hebben gekregen. Tijdens de renovatie is ook naar duurzaamheid keken. Een monument heeft vaak door de tijd heen al veel verschillende rollen gehad. Denk aan een klooster dat nu een winkel is. Of een fabriek dat nu een restaurant is en tussendoor misschien wel een woning was.

Blijven leren over energiebesparing
De energiebesparingscampagne van gemeente Oss, Oss Schakelt Door, heeft een maandelijkse nieuwsbrief. Abonnees blijven leren over energiebesparing in gemeente Oss. 1 september wordt onder de abonnees het historische fotoboek van Leo van den Bergh verloot. Je kunt je nog altijd aanmelden op www.ossschakeltdoor.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31139