Datum plaatsing: 14 september 2022 - Laatst gewijzigd: 02-09-2022 14:44:12

Open dag AZC Autotron op zaterdag 24 september


Open dag AZC Autotron op zaterdag 24 september


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op 24 september vindt een Open azc dag op landelijke Burendag.
Verschillende opvanglocaties in het hele land openen hun deuren. Ook het asielzoekerscentrumcentrum bij Autotron is deze dag te bezoeken. Het doel van de dag is het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen door ontmoeting tussen de azc-bewoners en Nederlanders.


Open azc dag is een gezamenlijk initiatief van VluchtelingenWerk Nederland, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (coa) en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Omdat Burendag een dag is waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt, grijpen wij dit moment graag aan om aandacht te vragen voor de (bewoners van het) asielzoekerscentra.
Op de Open azc dag openen alle opvangcentra van het COA de deuren zodat publiek, bedrijven en relaties een kijkje kunnen nemen. Tijdens de open dag kun je: Vluchtelingen ontmoeten; Deelnemen aan een rondleiding en zo het leven in een azc ervaren; Lekkere hapjes uit diverse landen proeven; Meedoen met een workshop.
Daarnaast kun je kennismaken en vragen stellen aan medewerkers van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de opvang en begeleiding en toelating van vluchtelingen.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29128