Datum plaatsing: 05 september 2022 - Laatst gewijzigd: 04-09-2022 12:08:54

Het KOM-festival is weer écht helemaal terug


Het KOM-festival is weer écht helemaal terug


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Voor het eerst in 3 jaar vindt op zondag 11 september weer het normaal gesproken jaarlijkse KOM-festival plaats. Het centrum van Rosmalen staat die dag volledig op zijn kop, met tal van optredens, demonstraties, muziek, gezellig volle terrassen en vooral heel veel kraampjes. Er wordt dit keer nóg meer spektakel verwacht dan het publiek tijdens eerdere edities al gewend was.

door Mark van der Donk

Het altijd zo succesvolle recept is bekend: tijdens de traditionele jaarmarkt in het centrum van Rosmalen gaan alle winkeliers zich weer presenteren aan het ongetwijfeld wederom in groten getale omgekomen publiek. “Na twee jaar zonder KOM-festival is er bij iedereen weer enorm veel enthousiasme om van deze editie een groot succes te maken”, vertelt Sylvia Böcker, voorzitter van de Stichting Centrum Management Rosmalen. “Onze braderie blijft net zo’n belevenis als voorheen, maar ook voor ons is de wereld een beetje veranderd. Ronald Moonen, voor mij de vader van het KOM-festival, heeft na vele jaren het stokje overgedragen. Hij heeft, met iedereen die er in al die tijd aan bij heeft gedragen, het evenement gemaakt tot wat het nu is. Wij kunnen nu doorpakken met wat is opgebouwd en dat heeft nogal wat voeten in aarde, zo hebben we gemerkt.”

Stichting Centrum Management Rosmalen besloot een externe partij in te schakelen, met veel ervaring in de evenementenbranche, om het KOM-festival ook dit jaar weer de uitstraling te geven die het verdient. “Dat is voor ons bijzonder en we hebben gezonde nieuwsgierigheid naar wat dat brengt, maar we hebben er geen twijfel over dat het weer een spektakel gaat worden”, aldus Böcker. “Deze verandering geeft ons nog meer ruimte om ons zelf te focussen op het opzetten van een mooi kinderplein, met diverse grote attracties, op de parkeerplaats bij de kerk. Ouders krijgen zo de gelegenheid om een terrasje te pakken of rond te snuffelen, terwijl hun kinderen zich actief vermaken.”

Hele centrum gevuld
Er is ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Zo is er op meerdere plaatsen muziek, zijn er ontelbaar veel kramen en is het hele centrum gevuld met activiteiten. “Het KOM-festival is als vanouds spectaculair, alles en iedereen is er. In de hele Dorpsstraat en alle uitlopen - zoals de Schoolstraat, Cathelijne, Raadhuisstraat, Harrie Coppensstraat en Torenstraat - hebben we weer een mooi en divers aanbod. Alle winkeliers krijgen de kans om zich, uiteraard bij hun eigen pand, te presenteren en ook externe ondernemers hebben de mogelijkheid om dat te doen.”

Voor entertainment is ook voldoende gezorgd, vertelt Böcker verder: “Dat vindt met name plaats bij de Kentering, waar ’s middags DJ’s voor de muziek zorgen en dansscholen hun kunsten laten zien.” Ook op de Driesprong is er muziek. “Het busje dat onlangs al op verschillende plekken in het centrum voor muziek zorgde, staat deze middag op het plein. Verplaatsen heeft geen zin, want er zal in veel straten geen doorkomen aan zijn. ’s Avonds is er bij de Kentering livemuziek op het podium, maar ook voor degenen die lekker willen naborrelen of voor een hapje eten kiezen, zal er op de Driesprong nog voldoende sfeer zijn.”

Kers op de taart
Het is duidelijk: na 3 jaar is het KOM-festival écht terug en dat gebeurt niet met half werk. “Het is hét moment voor iedereen die zich verbonden voelt met Rosmalen en de plaatsen daarbuiten. Na de succesvolle activiteiten die plaatsvonden in samenwerking met de Bossche Zomer, is dit de kers op de taart”, aldus Böcker, die weer een kleine 200 deelnemende winkeliers en clubs denkt te verwelkomen. “Ondernemers of (sport)verenigingen die zich ook willen presenteren en laten zien wie ze zijn, zijn van harte welkom om zich nog aan te melden via info@welkominrosmalen.nl.”

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29039