Datum plaatsing: 14 augustus 2022

Verkeersdag voor de vluchtelingen gemeente OssOss (Oss): VVN afdeling Maasland (Oss en Bernheze) heeft in samenwerking met Thuis in Oss, een verkeersdag georganiseerd voor de vluchtelingen die in de gemeente Oss worden opgevangen. Deze dag vindt plaats op zaterdag 13 augustus 2022 van 10 tot 16 uur op de parkeerplaats naast het gemeentehuis in Oss. De opening vindt plaats om 10 uur in de verkeerstuin. Kinderen van verschillende nationaliteiten kunnen daar starten met het programma voor een leuke dag.
De projectleiding van VVN Maasland (Ine van Aarssen-Janssen en Jan Huijbers) heeft voor de diverse leeftijdscategorieën o.a. het volgende op het programma staan: de verkeerstuin (skelters en andere voertuigen, verkeerslichten, oversteekplaats, verkeersborden, enz.). Er worden skateclinics gegeven door een erkend instructeur. De kinderen kunnen geschminkt worden bij ‘Tante Sannie’ en ook ‘Clown Fleur’ zorgt voor een onvergetelijke dag. Natuurlijk mag een vrachtwagen voor het dodehoekproject niet ontbreken. Er kan plaatsgenomen worden achter het stuur van een vrachtwagen of landbouwvoertuig. Uiteraard is QUICK - de mascotte van VVN Maasland - ook aanwezig.
Om van deze dag een nog groter succes te maken, zijn o.a. politie, brandweer (ook jeugdbrandweer), ambulance Rode Kruis en de dierenambulance benaderd om deel te nemen. We willen de doelgroep op een positieve manier laten kennismaken met de verschillende hulpdiensten.
Ook de volwassenen worden bij deze dag betrokken door hen kennis te laten maken met vluchtelingen van andere nationaliteiten. Dit door het maken van kleine, land- en cultuurspecifieke hapjes voor elkaar.
Heel bijzonder is dat een van de Oekraďense vluchtelingen een professionele poppenspeelster is. Zij gaf in Oekraďne verkeersvoorlichting d.m.v. een poppenspel. Zaterdag – tijdens de verkeersdag - geeft zij voorstellingen aan kinderen van diverse nationaliteiten.
Het motto van VVN Maasland is om van ‘Thuis in Oss’…. ‘SAMEN VEILIG THUIS in OSS’ te gaan maken. Wij gaan er SAMEN een onvergetelijke dag van maken! We laten zien waar we in Oss voor staan!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30089