Datum plaatsing: 15 augustus 2022

Bossche draak kleurt tijdelijk Vuelta-rood


Bossche draak kleurt tijdelijk Vuelta-rood


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vanaf dinsdagavond 16 augustus kleurt de Bossche draak aan het Stationsplein Vuelta-rood. Rond de start van de tweede etappe van La Vuelta in ’s-Hertogenbosch op zaterdag 20 augustus, én de route van het peloton langs ons gouden icoon, viert ook de draak het wielerfeestje gepast mee.

Op dinsdag 16 augustus trekt burgemeester Jack Mikkers om 20.00 uur de draak zijn tijdelijke rode trui aan. Na het vertrek van La Vuelta uit ons land gaat de rode trui weer van zijn schouders.

Rond de recente successen in de Tour de France van het in ’s-Hertogenbosch gevestigde Jumbo Visa ontstond bij de voorzitter van de Vestingloop, Eric van der Most het initiatief de Bossche draak passend aan te kleden. Die snelle realisatie lukte helaas niet, waardoor de focus kwam te liggen op de komst van de Spaanse wielerkoers La Vuelta. Na medewerking van Brabant Sport, MB Business Promotion / Sportwears (realisatie ‘rode trui’) en schoonmaakbedrijf De Lelie (hoogwerker) heeft de gemeente dit bijzondere initiatief graag willen omarmen. Daarbij is wel getoetst op kwetsbaarheid van de draak, en de veiligheid rond de draak. Media zijn van harte welkom om dinsdag 16 augustus om 20.00 uur bij de bijzondere aankleding aanwezig te zijn.

La Vuelta Holanda

La Vuelta gaat op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, start het peloton in ’s-Hertogenbosch. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. Een uniek evenement voor de regio. Want, niet alleen biedt La Vuelta Brabant veel op sportief vlak, maar ook op sociaal-maatschappelijk én economisch vlak. Met een uitgebreid activatieprogramma wordt het een uniek event om mee te maken. Meer weten? Kijk dan op https://www.lavueltaholanda.com/Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29446