Datum plaatsing: 16 augustus 2022

Permanent eerbetoon voor Albert West


Permanent eerbetoon voor Albert West


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Albert West staat als mens en als artiest bij heel veel mensen nadrukkelijk in het geheugen gegrift. Tijdens zijn carriŤre heeft hij met zijn prachtige optredens en veel songs op vinyl en CD enorm veel mensen vermaakt. De waardering voor hem is ook na zijn overlijden nog steeds aanwezig. Vanaf het moment dat Albert in 2015 overleed zijn er vanuit meerdere kanten verschillende ideeŽn geopperd om voor Albert op een prominente plek in Rosmalen een eerbetoon te realiseren.

door Herman van Dinther

Patrick Langenbach van De Kentering, de locatie waar Albert veelvuldig optrad, had ideeŽn om tot een Albert Westplein te komen. Satisfaction Rosmalen, die Albert met regelmaat liet optreden bij diverse events onder andere in De Kentering, had er wel ideeŽn over en besprak die met De Kentering en de Vrienden van Albert West. In het groepje Vrienden van Albert West staken Rini Timmers en Theo Pennings hun vinger op om de ideeŽn en gedachten om te zetten in daden.
Er werd contact gezocht met Diederick Kraaijeveld, vermaard kunstenaar die internationaal bekende personen vastlegt in creatieve werkstukken die hij maakt van diverse materialen. Diederick nam de uitdaging aan om Albert te vereeuwigen waarbij hij gebruik maakte van overwegend oud hout verzameld over heel de wereld en van spullen die voor Albert vertrouwd waren zoals een biljartkeu, tennisbatje, kleerhangertje, singles en LPís en allerlei andere gebruiksvoorwerpen.

Mooie plek
Voor de beeltenis van Albert is een heel mooie locatie gevonden. Apotheker Jan Andeweg gaf namelijk toestemming om het kunstwerk te bevestigen aan de wand van zijn pand aan de zijde van De Kentering waarmee er een eerbetoon op het Albert Westplein wordt gerealiseerd. Het kunstwerk wordt duurzaam aangelicht door gebruik te maken van zonne-energie.
Het is een cadeau voor iedereen die Albert een warm hart toedroeg en hem in herinnering houdt. Financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Wijk-, Buurt- en Dorpsbudget en sponsoring door Timmers Vastgoed, Jan Vis Entertainment en Piels Beheer, facilitair en organisatorisch ondersteund door De Kentering, Gebroeders Van der Plas en Satisfaction Rosmalen.

Feestelijke onthulling
Natuurlijk krijgt de onthulling van het kunstwerk een officieel tintje. Dat gaat gebeuren op vrijdag 2 september, de dag dat Albert 73 jaar zou zijn geworden. Joke, de echtgenote van Albert en dochter Josine zullen rond 16.15 uur de kunstzinnige beeltenis onthullen, onder toeziend oog van een groep genodigden die vooraf in De Kentering bij elkaar komt.

Belangstellenden die de onthulling willen bijwonen zijn welkom op het pleintje voor De Kentering.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30621