Datum plaatsing: 17 augustus 2022

Herinneringen ophalen op sportpark Eikenhage


Herinneringen ophalen op sportpark Eikenhage


Kruisstraat ('s Hertogenbosch): Op vrijdagavond 9 september organiseert RKKSV een reünie voor alle leden en oud-leden van 50 jaar en ouder. Henk van Erp en Jan van den Heuvel, twee echte clubmannen, zijn de initiatiefnemers van deze gezellige avond die bol zal staan van de Kruisstraatse voetbalnostalgie.

door Mark van der Donk

Ze zijn allebei al heel wat jaren lid en nog altijd actief binnen de vereniging. Zo verricht Jan, al RKKSV’er vanaf 1967, onderhoudswerkzaamheden en ander vrijwilligerswerk. Hij richtte twintig jaar geleden, samen met Gerard van den Oever, het G-elftal op en is daar tot op de dag van vandaag leider van op de zaterdagen. Henk werd lid op zijn veertiende, in 1951, en mocht drie jaar later al meedoen met het eerste elftal. “Daar kreeg ik met veel moeite vrijstelling voor”, vertelt hij, terwijl hij een secuur bewaarde KNVB-identiteitskaart uit de jaren 50 laat zien.
Tot zijn veertigste hield Henk het vol in het vlaggenschip, daarna ging hij over naar de veteranen. Het stokje werd doorgegeven aan zoon Manfred (komend seizoen hoofdtrainer van Maliskamp, red.), die ook jarenlang verdienstelijk in het eerste elftal speelde. Dochter Sandra voetbalde eveneens in het dameselftal. “Ik ben ook lid van het bestuur geweest en verricht nu, op mijn 85e, nog wat hand en spandiensten”, vertelt Henk verder. “Op zondag serveer ik de thee tijdens de pauzes en samen met Jan ontvang ik de gasten en scheidsrechters in de bestuurskamer.”

Legendarisch
Vooral de derde helften bij Kruisstraat noemen de gewaardeerde oudgedienden legendarisch: “Met altijd veel muziek en gezelligheid. Ton van Meurs en zijn vrouw Monique zijn ook zeer geliefd als kantinebeheerders. We hebben altijd goed personeel gehad, Agnes van Heesch staat bijvoorbeeld nog altijd achter de bar, maar Monique is een echte kastelijnsvrouw. Die vergeet niets, regelt alles voor de jeugd.”
Het tweetal ziet de toekomst van RKKSV rooskleurig in: “Ze zijn nu aan het verbouwen. Er komen drie kleedkamers bij, waardoor we er in totaal tien krijgen. En een nieuwe bestuurskamer, die een stukje opschuift”, weet Jan. “We krijgen vanuit ons vernieuwde domein zelfs uitzicht op het hoofdveld”, lacht Henk. “Die extra kleedkamers hebben we ook wel nodig”, vult Jan nog aan, “want er zijn naast veel seniorenteams ook dameselftallen, een achttal en een G-team. Hopelijk komt er in de toekomst nog grond vrij achter het sportpark, zodat er een kunstgrasveld bij kan komen.”

Omkleden tussen koeien
Met enige weemoed kijken de veteranen terug op het Kruisstraat van vroeger. “Ik ben nog begonnen bij hengstenboer Hasje Korsten, in de polder. Daar moesten we ons omkleden tussen de koeien. En later voetbalden we op het veld achter het café van Kees en Drieka de Kouwe”, vertelt Henk, die moet toegeven dat het ons-kent-ons aan het veranderen is. “We krijgen er veel van De Groote Wielen bij, dat kun je wel merken. Maar ik pas me gewoon aan, er zitten natuurlijk ook wel wat kloven tussen de jonge gasten en mijn generatie.”
Iedere vijf jaar proberen Henk en Jan een reünie te organiseren voor alle oudgedienden. “De afgelopen jaren zijn er helaas weer heel wat weggevallen, maar we verwachten toch weer zo’n 60 à 70 man. Ook de generatie van Manfred komt. Die kunnen het over vijf jaar mooi overnemen.”

Aanmelden
Alle leden en oud-leden van RKKSV Kruisstraat, vanaf 50 jaar, zijn van harte welkom op de reünieavond op vrijdag 9 september. Die vindt plaats in de kantine, van 20.00 tot 24.00 uur. Opgeven kan bij Henk van Erp (06-15500041, henkvanerp@ziggo.nl) of Jan van den Heuvel (06-51666095, jenlvandenheuvel@hotmail.com). “Kom gezellig herinneringen ophalen op ons sportpark Eikenhage”, eindigen de twee organisatoren in koor. Opgeven kan tot 2 september.


Herinneringen ophalen op sportpark Eikenhage
Herinneringen ophalen op sportpark Eikenhage
Herinneringen ophalen op sportpark Eikenhage
Herinneringen ophalen op sportpark Eikenhage
Herinneringen ophalen op sportpark Eikenhage


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15391