Datum plaatsing: 18 augustus 2022

Deskundigen vertellen over waarom jonge vrouwen zouden moeten kiezen voor een loopbaan in ICT


Deskundigen vertellen over waarom jonge vrouwen zouden moeten kiezen voor een loopbaan in ICT


's-Hertogenbosch (Regionaal): Studies en statistieken tonen aan dat ICT nog steeds een door mannen gedomineerde sector is, maar de wind van verandering is aan het waaien. We vroegen een expert waarom zij denken dat ICT vrouwen het kunnen maken en waarom het een perfecte beroep is voor elke jonge vrouw die haar carrière overweegt.

Sofia Stenhagen Tropé, IoT Project Director, Telenor Group
'Technologie is nu al een vitaal onderdeel van producten, diensten, beroepen en de maatschappij, en het zal in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden. Als je een rol wilt spelen in de ontwikkeling van de toekomst, is een achtergrond in technologie een uitstekende plek om te beginnen, en dat is het geval of je motivatie nu duurzaamheid/het klimaat is, of een drang om te creëren.

Ik denk dat het echt van cruciaal belang is dat jonge mensen, misschien vooral jonge vrouwen, dit weten: technologie is niet alleen voor ingenieurs. Het is een fascinerende en steeds essentiëlere en informatievere achtergrond voor alle beroepen, zoals gezondheid, economie, productie, filologie of filosofie.

Dus hoe kan de situatie worden aangepakt?
Isabelle Mauro, directeur en hoofd ICT van het World Economic Forum, legde uit dat vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in de "banen van de toekomst", wat betekent dat passende strategieën en maatregelen nodig zijn.

Drie acties
Ten eerste wordt landen aanbevolen nationale strategieën te ontwikkelen met uitvoerbare routekaarten om de participatie van vrouwen in het bèta/technisch onderwijs te vergroten. Door meer inspanningen te leveren om toptalent op speerpuntgebieden te kweken en met verschillende partijen samen te werken, zoals ICTzaakwaarnemer, kan de belangstelling en betrokkenheid van jonge vrouwen bij bèta/techniek, ondernemersactiviteiten en innovatief werk worden vergroot.

Ten tweede, een duidelijk beleid uitstippelen inzake genderdiscriminatie, zoals het uitbannen van expliciete en impliciete gendervooroordelen bij aanwerving, behoud en promotie praktijken op wetenschappelijke en technologische werkplekken.

Ten derde, de digitale genderkloof overbruggen door te zorgen voor universele en betaalbare toegang tot breedband aansluit netwerken en clouddiensten, en een open, eerlijk en niet-discriminerend bedrijfsklimaat creëren.

Op bedrijfsniveau kunnen werkgevers in de wetenschappelijke en technologie gemeenschap meer vrouwen steunen en aanmoedigen om een bèta/technische loopbaan te beginnen, te blijven of te hervatten door flexibele arbeidsvoorwaarden te bieden voor vrouwelijke wetenschappers en technici.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15045