Datum plaatsing: 18 augustus 2022 - Laatst gewijzigd: 18-08-2022 20:50:57

Dierenarts Sietske (DAP Berghem) vindt kitten onder haar motorkap.


Dierenarts Sietske (DAP Berghem) vindt kitten onder haar motorkap.


Berghem (Oss): Dankzij het goede gehoor van een van de dierenartsen word een kitten onder de motorkap ontdekt. Alleen is het katje niet te zien. Ook niet vanonder de auto…..
Die ochtend is Sietske op bedrijfsbezoek bij een melkveehouder in Oss. Ze moet zelfs op verschillende locaties bij hem zijn. Nadat er van alles ook nog besproken is bij de koffie rijdt ze niets vermoedend terug en parkeer haar auto bij de praktijk in Berghem.
Een collega dierenarts merkt op dat er een klein miauw geluid uit de auto klinkt….. Gelijk op onderzoek uit. En het geluidje lijkt links voor onder de motorkap vandaan te komen. Alle dierenartsen en assistentes kijken in alle hoeken en gaten of ze het kleine bange poesje kunnen zien. Maar ook als ze onder de auto kruipen, zien ze niks bewegen. En dan opeens in het licht van de zaklamp zien ze in een spleet bij de koplamp een zwart pluizig staartje.
Gelijk wordt geprobeerd het kitten te vangen. Alleen is ze bang, en blaast en sist en zet alle klauwen met nagels uit. Dus de dierenartsen krijgen haar niet te pakken. Met z’n zessen staan ze beteuterd om de auto.
En het kitten kruipt nog verder weg in de binnenkant, net onder de lampenkap.
IJverig verwijderen de dames allerlei onderdelen van de auto om meer ruimte te maken om bij het kleine kitten te komen. Maar tevergeefs. Om te voorkomen dat het katje dadelijk verdwaald is als ze ineens wegrent hebben ze de auto binnen, in de opname gezet. Gelukkig zijn er op dit moment geen opgenomen zieke dieren. Maar ook als ze de claxon af laten gaan, sprint het katje niet vanzelf er onder uit.
Uiteindelijk is dierenarts Emiel degene die onder de auto liggend als deze opgekrikt is met een hand de achterpootjes net te pakken krijgt. En bijna net zo als bij een verlossing wurmt hij het kleine zwarte kitten aan de binnenkant van de lampenkap eruit. Zachtjes pratend, zodat ie niet overstuur raakt. Emiel heet niet voor niets de kattenfluisteraar bij de dierenartsen…
En wat is het bericht van de boer als ze hem app’n dat het gelukt is het katje weer te bevrijden? “Wij willen haar niet terug”
Maar het pluizige zwarte kitten heeft allang het dierenartshart doen smelten. Knuffelend op de borst neemt Linda haar nieuwe katje mee naar huis.


Dierenarts Sietske (DAP Berghem) vindt kitten onder haar motorkap.
Dierenarts Sietske (DAP Berghem) vindt kitten onder haar motorkap.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28624