Datum plaatsing: 18 augustus 2022

Nieuwe printer kopen: waar let je op?


Nieuwe printer kopen: waar let je op?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Een nieuwe printer kopen is tegenwoordig niet bepaald gemakkelijk. Het aanbod is ongelooflijk groot. Zo groot zelfs dat je door de bomen het bos niet meer zit. Kies je voor een inkjetprinter of een laserprinter? Een kleurenprinter of een zwart-wit printer? Een printer die met een kabel wordt aangesloten of volledig op wifi werkt? Keuzes in overvloed! Ben jij ook toe aan een nieuwe printer en heb je geen idee meer waar je op moet letten of wat de beste keuze is? Maak dan gebruik van de volgende tips. Zo wordt het maken van een definitieve beslissing een stuk makkelijker.

Denk ook aan de benodigdheden
Let bij het kopen van een nieuwe printer niet alleen op de prijs van de printer zelf, maar denk ook aan de benodigdheden die je in de nabije toekomst nog moet aanschaffen. Bij de meeste printers zit inkt al inbegrepen. De eerste weken tot maanden kun je dus vooruit. Maar hoe zit dat als je zelf inkt moet gaan kopen? Als jouw printer bijvoorbeeld op een hp 305 cartridge werkt, is het dan ook mogelijk om een huismerk te gebruiken? Allemaal dingen waar je aan moet denken om te berekenen hoeveel je uiteindelijk op jaarlijkse basis kwijt zal zijn aan jouw printer. Denk niet alleen aan nu, maar houd ook rekening met de (nabije) toekomst.

Met of zonder kabel?
Kies je voor een wifi printer of eentje die je nog gewoon met een kabeltje aan je laptop of computer moet aansluiten? Tegenwoordig werken de meeste printers wel op wifi. Een uitzondering daargelaten natuurlijk. Dit is ook verreweg het handigst. Met een wifi printer ben je immers in staat om op elk moment en elke plek in huis iets uit te printen. Of je nu met de laptop boven zit en de printer beneden staat of dat je je zelfs in de tuin bevindt. Zo sta je – zolang er een wifi-verbinding is – altijd in contact met jouw printer.

Inkjetprinter of laserprinter?
Nog een belangrijke keuze waar je voor komt te staan. Dit is tegelijkertijd ook de eerste keuze die je moet maken. Kies je voor een inkjetprinter of een laserprinter? Eigenlijk is er geen goed of fout. Beide printers werken prima en doen alles waar ze voor bedoeld zijn. Er zijn echter wel minimale verschillen die ertoe kunnen leiden dat de ene printer net een tikkeltje meer geschikt is dan de andere. Zo wordt een inkjetprinter doorgaans vaker in huis gebruikt. Deze printers beschikken over veel meer opties en kunnen bijvoorbeeld ook foto’s printen. Een laserprinter levert een nét iets betere kwaliteit afdrukken, maar is weer een stuk minder veelzijdig. Daarom wordt een laserprinter vaker op kantoor gebruikt.

Wel of geen bijzonder formaat?
Het is tegenwoordig ook mogelijk om bijzondere formaten af te drukken. Is het bijvoorbeeld voor je werk of hobby’s nodig om ook A3 of andere formaten te kunnen printen? Dan is het wel zo belangrijk dat dit mogelijk is met jouw printer. Volstaat A4-formaat? Dan kan je vrijwel elke printer kopen die er is.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16259